Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Boğaz kazasının nedeni belli oldu
Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Malta bayraklı “Vitaspirit” gemisinin İstanbul Anadoluhisarı’ndaki Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı’na çarpmasına ilişkin suskunluğunu TBMM’de bozdu.



Uçaklardaki gibi gemilerin karakutusu olan VDR’nin (seyir kayıtları) çözüldüğünü belirten Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Hızırreis Deniz, “5 numaralı sindeki kavelde çatlama oluyor, soğutma suyu çatlamış bölümden dışarı çıktığı için hararet oluyor ve makine çöküyor yani stop ediyor” dedi. “Olay anında tüm sürecin içindeydik” diyen Deniz, herkesin alacağını aldıktan, mahkeme süreci ve banka teminatı yatırıldıktan sonra bağlanan geminin ayrılabileceğini dile getirdi. Kaza sırasında Boğaz’a 80 bin ton petrol yüklü tanker girdiğini ve hemen geri çevrildiğini belirten Deniz, böylece daha büyük bir felaketin önlendiğini vurguladı.


Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Hızırreis Deniz, TBMM KİT Komisyonu’nda şunları anlattı:

ARIZANIN NEDENİ: Kaza yapan gemide VDR dediğimiz seyir kaydedici vardı, yani uçaktaki kara kutu. Onun çözümlenmesi yapıldı. Hava seyir emniyeti için uygundu, gemi de uluslararası emniyet sertifikaları boyutuyla uygun. Tabii bağladık gemiyi. Gemide kılavuz kaptan var ihtiyari olmasına rağmen. Makine arızasından bu oldu, öncelikle onu söyleyeyim. Makinenin 5 numaralı silindirindeki kavelde çatlama oluyor, soğutma suyu çatlamış olan bölümden dışarı çıktığı için hararet oluyor ve makine çöküyor yani stop ediyor. Ondan sonraki süreçte, o VDR kayıtları yani bizim kendi kayıtlarımızın dışında da gemideki kayıtları bugün çözümledik, büyük ihtimal kılavuz kaptanın konuşmaları orada da olduğu için birbiriyle uyuşacaktır. 2017 yılında 63 adet makine arızası olmuş burada.”

‘FACİAYI ÖNLEDİK’

Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Hızırreis Deniz, TBMM KİT Komisyonu’nda “İlave bir şey daha paylaşayım. O sırada Boğaz’dan içeri girmiş bir tanker vardı. Biz esas o tankeri durdurup Paşabahçe’de demirletip geri çevirdik. Oradaki esas becerinin de o olduğunu düşünüyorum, daha büyük bir felakete neden olmadığı için. 80 bin ton petrol vardı o tankerin içinde, bu kaza yapan kuru yüktü” dedi. Öte yandan Boğaz’daki kazayı sil baştan soruşturacaklarını TBMM’ye bildiren Sayıştay’ın, Boğaz’da bu tür kazaların olabileceği uyarısı yaparak, çözüm önerisinde bulunduğu ortaya çıktı.




Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 16.04.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 EFOR Denizcilik
 KURUOĞLU Denizcil..
 ERK Denizcilik
 KARAS Denizcilik
 CK Shipping
 SOTRAMP Denizcili..
 MIRAGE
 OF Shipping
 DALYAN Denizcilik
 BURTRANS Shipping
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim