Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Bu gemide 65 ülkeden 1.300 kişi çalışıyor!
Son yıllarda gemi inşa teknolojisinin gösterdiği gelişmeyle, karadaki lüks otel konforundan daha fazlasını sunabilen kruvaziyerlerlerde (gemi otel), alışveriş merkezi, tiyatro salonu, SPA ve spor salonu gibi alanlar yer alıyor.



Kruvaziyerlerde kendinizi Birleşmiş Milletler (BM) binasında sanabilirsiniz. Hemen her milleten insanın çalıştığı gemilerde yüzlerce farklı kültürden ve dilden insanlar buluşuyor. Her seferde 4 bin 200 kişiyi farklı limanlara götüren MSC Divina gemisinde de durum benzer. Gemide 65 ülkeden bin 300 kişi çalışırken, bunlardan 5’i Türk.

‘5 KEZ TURLADIM’

İsmini dünyaca ünlü Fransız aktrist Sophie Loren’in verdiği MSC Divina’da çalışan Türklerden biri de Ali Kurak. Antalya’daki otellerde elde ettiği turizm tecrübesini 22 yıldır denizlerde sürdüren Kurak, MSC Divina’nın bar şefliğini yapıyor. Gemideki 22 barda 110 kişinin sorumlusu olan Kurak, “22 yılda sanırım dünyanın etrafını 5 kez dolaştım. 135 ülkede 500 şehri gördüm. Panama Kanalı’ndan 11 kez geçtim. Yerküredeki 206 ülkeden dostlarım arkadaşlarım oldu. . Gemilerde çalışmak beni mutlu ediyor. Gemide çalışmanın en zor tarafı hasret. 5 ay boyunca ailenizi göremiyorsunuz. Ama ailem de bu duruma alıştığı için kruvaziyer turizm benim için yaşam tarzı oldu” diyor.



‘GÖREV ÖNEMLİ’

Madagaskar’dan gelen Sadrine Freda ise, “Gemiye binen Türklerin Madagaskar’ı merak ederek sorular sorması beni mutlu ediyor” diyor. Filipinler’de yaşayan Marione Melanie ise, “Gemide hangi milletten geldiğiniz değil, görevinizi ne kadar iyi yaptığınız önemli. Çünkü, denizde olmak büyük sorumluluk gerektiriyor” diye konuşuyor.

YÜZEN OTELLER

Akdeniz’in en büyük kruvaziyer gemi şirketi olan MSC (Mediterranean Shipping Company) 15 modern gemisiyle yaklaşık 110 liman kentine uğruyor. Her gemisinde 6-7 Türk personelin çalışmasına dikkat eden şirketin Türkiye’deki temsilcisi Arkas Turizm Genel Müdürü Fatih Sarıoğlu, “Yüzen oteller ülkemizde çok iyi tanınmıyor ama yeni yapılan kruvaziyer limanların hizmete girmesiyle büyük ilgi göreceğini düşünüyoruz” dedi.

‘KÜLTÜR HARMANI İÇİNDE MUTLUYUM’

İtalya’nın Cenova limanından hareket ederek, Civitavecchia ( Roma), Palermo, Cagliari, Mollarco, Valencia (İspanya) ve Marsilya (Fransa) liman kentlerini dolaşan MSC Divina’da çalışanlardan bir diğeri de Bosna Hersekli Nermin Ajradinovikj. Ajradinovikj, “Burası o kadar renkli bir işyeri ki her dakika farklı biriyle tanışabilirsiniz. Tam bir kültür ve dil harmanı içinde çalışmak güzel bir duygu” derken Dominik Cumhuriyeti’nden gelen Sergio Rosario ise, “En iyi arkadaşlarımın Filipinli olması gemi otellerin çok kültürlülüğünün bir işareti” ifadelerini kullanıyor.




Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 16.04.2018




Share |




YORUMLARINIZ


referans
sıfırdan başlamak istiyorum hangi firmalara gitmeliyim?

Yazan: ismail oyan - 7.04.2023 23:53:58


usta gemici
iş başvurusu
Yazan: Mehmet olgan çeçen - 20.09.2020 18:55:01


işşşşş istiyorumm
bende bu gemide çalışmak istiyorummm lütfen
Yazan: şehmus hızmalı - 22.05.2020 09:54:57


bitane
ahh bizim bitane olsa bedavada verseler isletemeyiz. yok o kapasite bizde :)
Yazan: bizim olsa - 18.02.2019 21:36:51




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 STFA Deniz İnşaat
 MNT Denizcilik Ta..
 ERŞEN Denizcilik
 DİNÇER Yatçılık
 EGE RORO
 KALYON Denizcilik..
 UTL Denizcilik
 FIRST GROUP Inter..
 HİCRİ ERCİLİ Deni..
 ÇANAKKALE Liman İ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim