Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Antalya serbest bölgede patlama
Antalya Limanı yanındaki Serbest Bölge civarındaki bir depoda patlama meydana geldi. Patlamada 1'i ağır olmak üzere 4 kişinin yaralandığı belirtildi.

Serbest bölgedeki bir depoda saat 13.00 civarında büyük bir patlama oldu. Patlamanın ardından yangın çıktı.

Antalya Limanı serbest bölgesinde yer alan Karayolları'na ait bir depoda meydana gelen patlamada 1'i ağır olmak üzere toplam 4 kişinin yaralandığı bildirildi.Patlamanın ardından çıkan yangın ise söndürüldü.

ASİT TANKINA KAYNAK YAPILIRKEN PATLADI

Antalya Ortadoğu Liman İşletmesi'nde patlama Karayolları 13'üncü Bölge Müdürlüğü'ne ait 5 bin tonluk asfalt tankında meydana geldi.
Patlama ve yangına, taşeron firma tarafından tankın izolasyonu sırasında yapılan kaynak çalışmasının yol açtığı sanılıyor.

VALİ YARDIMCISI 1 YARALININ DURUMUNUN AĞIR OLDUĞUNU BİLDİRDİ

Antalya Vali Yardımcısı Hayrettin Balcıoğlu, Antalya Limanı'ndaki patlama ve yangında biri ağır 4 kişinin yaralandığını bildirdi.

Balcıoğlu, yangının tamamen söndürüldüğü bölgede gazetecilere yaptığı açıklamada, Karayolları Bölge Müdürlüğüne ait asfalt deposundaki bir tankta, taşeron firma Aydın AŞ tarafından yapılan izolasyon çalışması sırasında patlama meydana geldiğini, ardından da yangın çıktığını kaydetti.

Patlama ve yangında işçiler Harun Çeven, Murat Çeven, Ökkeş Tuncer ve Hikmet Kasırga'nın yaralandığını açıklayan Balcıoğlu, başına sert bir cisim düşen ve zehirlenen Hikmet Kasırga'nın sağlık durumunun ağır olduğunu belirtti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Aktekin de yangının çıkış nedeninin araştırıldığını, ancak henüz kesin bir bilgiye ulaşılamadığını ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı yetkilileri ise patlama ve yangının meydana geldiği tankın boş olduğunu, bu sayede yangının kısa sürede söndürülebildiğini söyledi.

Yetkililer, yanan tankın yanındaki üç tankta da soğutma çalışması yapıldığını ve artık tehlikeli bir durumun söz konusu olmadığını bildirdi.

Antalya Ortadoğu Liman İşletmeleri AŞ Genel Müdür Vekili Taner Güngör, AA muhabirine, patlamanın olduğu tankın tamamen kullanılamaz hale geldiğini, yandaki bir diğer tankta da hasar oluştuğunu, soğutma çalışmalarına devam edildiğini, maddi hasarın tespit edilmesine çalışıldığını kaydetti.

BARİYER OLUŞTURULDU

Antalya Liman Başkanı Ramazan Kaplan, limandaki Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne ait sahadaki 5 bin tonluk asfalt tankında meydana gelen patlama ve yangının ardından, çevredeki diğer tankların, denizden römorkörlerle su atılarak soğutulduklarını bildirdi.

Kaplan yaptığı açıklamada, asfalt tankındaki yangının büyük ölçüde söndürüldüğünü ve soğutma çalışmalarına başlandığını belirterek, yangının deniz kirliliğine yol açmaması için liman içinde bariyerler oluşturulduğunu kaydetti. Kaplan, römorkörlerin, denizden su atarak, diğer tankları soğutmaya devam ettiklerini ifade etti.

Bu arada, yangın nedeniyle Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesine toplam 3 yaralının getirildiği, yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.


Kaynak: Zaman
Eklenme tarihi: 17.10.2009




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DERİN Gemi işl.sa..
 GRANMAR Denizcili..
 ARTI Gemi Kiralam..
 SAAT VE SAAT
 PARİON Gözetim
 ATASOY Grup Deniz..
 EGETAN Denizcilik
 MERSİN Deniz ve T..
 ALTINTAŞ Gemi Ace..
 GRANDE Ship Manag..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim