Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
24 Nisan 2024
Haber
Anket
5. Denizcilik ve Deniz Hukuku Uluslararası Kongresi
Marmara Üniversitesi Sultanahmet Yerleşkesi Ord. Prof. Dr. Nihad Sayar Konferans Salonu'nda "5. Denizcilik ve Deniz Hukuku Uluslararası Kongresi" düzenlendi.

Kongrenin açılışında konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, büyük ölçüde uluslararası niteliğe sahip bir sektör olan denizciliğe ilişkin kuralların hemen hemen dünyanın her yerinde aynı veya birbirine çok benzer olduğunu söyledi.



Günümüzde denizciliğin uluslararası niteliğinin daha da geliştiğine ve önem kazandığına değinen Yılmaz, dünyada uluslararası ticarete konu malların yüzde 90'ının deniz yoluyla taşındığını ve karasal kaynakların yanında deniz ve okyanus kaynaklara yönelik talebin artığını söyledi.

Yılmaz, uluslararası ticaretin hızla büyümesi ve çeşitlenmesi, yaşanan rekabet ortamı, küreselleşen dünyanın küçülmesi, deniz emniyetinin sağlanması ve deniz kirliliğinin önlenmesi gibi gelişmelerin özellikle mevcut sorumluluk ve tazminat esasları olmak üzere denizciliği düzenleyen uluslararası kuralların sürekli gözden geçirilmesini, zamanın ihtiyaçlarına cevap verecek hale getirilmesini zorunlu kıldığını anlattı.

AK Parti hükümetlerinin denizcilikte önemli ilerlemeler kaydettiğini belirten Yılmaz, şu bilgileri aktardı:

"Hükümetlerimiz döneminde denizcilik hizmetleri için 5,5 milyar liranın üzerinde bir kaynağı sektöre aktardık. 2003'te 19. sırada yer alan filomuzu bugün dünya sıralamasında 15. sıraya yükselttik. 2002'de Türkiye'nin limanlarındaki toplam yük elleçlemesi 150 milyon tonken, 2017'de 471 milyon tona ulaştı. Yeni limanlar yapıyoruz. Çandarlı Limanı, Avrupa'nın ilk 10 limanından birisi olacak. Altyapısı bitti, üstyapısı yapılacak. Karasu'daki limanın birinci etabı bitti, 2016'da hizmete açıldı. 2003'te 37 olan tersane sayısı 2018'de 78'e ulaştı. Tersanelerin kiralama süresini 49 yıla çıkararak önemli bir destek sağlandı. Kredi Garanti Fonu'ndan destek suretiyle yarım kalan gemilerin tamamlanması sağlandı.

Şimdi de koster filosunun yenilenmesi için finansman desteği sağlayacak bir proje üzerinde çalışıyoruz. İlk etapta sektörle ortak bir model vasıtasıyla 100 parça gemiyi yenileyeceğiz. 18 bin 545 olan yat bağlama kapasitemizi, 2023'te 50 bine çıkaracağız. İzmir ve Mersin körfezlerinde deniz trafiğinin takip ve organizasyonunu sağlayan gemi takip sistemleri kuruldu. Daha önce sadece İstanbul'da vardı."




Eklenme tarihi: 23.05.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GÜNDEM Denizcilik..
 EUROTRADE
 BABAYLON Hotel
 VİYA Yachting
 HİCRİ ERCİLİ Deni..
 ULUSOY Denizyolla..
 RİMİT Denizcilik
 İYEM Asya Denizci..
 UNİCORİMAN
 MUMCUOGLU Gemicil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim