Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
200 yıllık batık gemideki birayı tekrar ürettiler
Avustralya tam bira ülkesidir. Sidney şehri etrafında Jackson Limanı inşa edildiğinde bu limana gıda ürünlerinin yanında birçok alkollü içecek de geliyordu.

1796 yılında, Campbell ve Clark isimli bir firma, Sidney Cove isimli bir gemiyle, Hindistan’daki Kalküta’dan Jackson Limanı’na gelmesi için anlaştı. Anlaşmaya göre gemi kargo olarak ale (bira çeşidi), şarap, alkollü bazı diğer içecekler, tahıl ve kereste getirecekti.



Gemi ne yazık ki gideceği limana hiç ulaşamadı. Batmasından 200 yıl sonra gemiden arta kalanlar kurtarılarak sergilenmesi için Queen Victoria Müze ve Sanat Galerisi’ne getirildi.

Geminin kargo olarak taşıdığı biralardan bir kısmı, 200 yıl boyunca bozulmadan denizde durmuştu. Kurtarılan bazı biralar da başka bir müzeye gönderilmişti. Şimdi ise bu bira, James Squire isimli bira üreticisi tarafından tekrar üretildi.

Bira mayası 200 yıldır canlı kalmış!

Müzede gemi kalıntılarının sergilendiği bölümden sorumlu kişi olan David Thurrowgood, bazı sağlam şişelerin içindeki mayaların halen canlı olabileceğini ve biraların tekrar üretilebileceğini düşündü.



Hem gazetecilik hem kimya eğitimi almış olan Thurrowgood, 220 yıllık bir mayadan üretilecek biranın ne kadar ilgi çekeceğini, son dönemde finansmanı zayıflayan müzenin buradan faydalanabileceğini düşündü.

Yapılan bir dizi testten elde edilen sonuç bira mayasının halen canlılık özelliği gösterdiğini ve tekrar üretim için uygun olduğunu gösterdi. Avustralya Şarap Araştırma Enstitüsü’nün de katkılarıyla 220 yıllık biralarda mayalar izole edildi, ticari kalitede üretim yapılmaya uygun hale getirildi.



Gemi Enkazı Muhafaza Birası adı verilen bira, James Squire Etiketi ile şişelendi. Dikkat çeken siyah ve sarı bir etikete sahip bira, tüketiciler tarafından beğeniliyor. Biranın baharatlı bir karangil aromasına ve çok hafif bir çikolata tadına sahip olduğu söyleniyor.




Kaynak: Gıdahattı
Eklenme tarihi: 08.12.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BARBAROS Yatçılık
 MOBYDİCK Yat
 NNC Shipping. co.
 TUNCMETE Denizcil..
 YIGIT Shipping Co..
 ARAS Deniz İnşaat..
 JASMİNE COURT Hot..
 KARE Eğitim Ltd v..
 OMSAN Lojistik A...
 HDR Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim