Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
25 gemi boğazı 18 saatte geçti
Türkiye’yi çevreleyen üç denizde aynı anda gerçekleştirilen Mavi Vatan 2019 Tatbikatı’nda görev alan Türk savaş gemileri İstanbul Boğazı’ndan geçerek Karadeniz’e yöneldi

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın şimdiye kadar yaptığı en büyük tatbikat Mavi Vatan 2019’un Karadeniz aşaması başladı. Donanma Komutanlığı’ndan hareket ederek Kuzey Ege Denizi ve Saros Körfezi’ne geçen gemiler 3 gün boyunca gerçek mermilerle atış yapmıştı. Gemiler, sualtı, suüstü, kara ve hava hedeflerine yönelik atışlar yaparken, insansız hava araçlarına yönelik isabetli atışlatıyla dikkat çekmişti. Akdeniz, Ege Denizi ve Karadeniz’de 103 savaş gemisinin katılımıyla eş zamanlı olarak icra edilen tatbikatta görevini bitiren Türk savaş gemileri aralıklarla Boğaz’dan geçiş yaptı. Tatbikatın ikinci aşamasında fırkateyn, korvet, hücumbot, denizaltı, karakol gemisi ve mayın avlama gemilerinden oluşan yaklaşık 25 parçalık filo Çanakkale ve İstanbul boğazlarından kuzeydeki karasularımıza ulaştı. Dev filo 18 saat içinde değişik zaman aralıklarında boğaz geçişlerini tamamladı.



Tatbikata katılan Deniz Kuvvetleri’ne bağlı unsurların harbe hazırlık seviyelerinin yükseltilmesi ve diğer kuvvet komutanlıklarıyla müşterek çalışma usullerinin geliştirilmesinin amaçlanıyor. Ayrıca tatbikatta, envantere yeni katılan ANKA ve BAYRAKTAR İnsansız Hava Araçları, CİRİT ve UMTAS silah sistemleri de deneniyor.

F-35B uçakları ile genel maksat ve taarruz helikopterlerinin konuşlanabileceği çok maksatlı amfibi hücum gemisi TCG Anadolu’nun da hizmete alınmasıyla birlikte Deniz Kuvvetleri’nin denizaşırı güç aktarımı kabiliyetine kavuşması planlanıyor.




Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 03.03.2019




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ALFA SİSMİK Deniz..
 TRANS KIBRIS
 AK Denizcilik
 PENNON Yat
 ASYA Ro-Ro Tur. N..
 ALABANDA Deniz Ta..
 UZMAR
 AKTUG Denizcilik
 KAYIKHANE
 ARKAS holding
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim