Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Ticari gemi inşasında yerlileşme hedefi
Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) Genel Sekreteri Mehtap Karahallı Özdemir, "Amacımız, ticari gemilerde yeni kuralların adaptasyonu sürecinde ihtiyacımız olan ürünleri, gemi inşa ederken ihtiyacımız olan ürünleri yerli olarak sağlayabilmek.'' dedi.



Tekirdağ Valiliği, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğinde düzenlenen, tersanelerin ihtiyaç duyduğu ve ağırlıklı olarak ithal edilen ürünlerin Tekirdağ 'da üretilmesine ilişkin toplantıya katılan Özdemir, ülke olarak her türlü gemi üretiminde iyi bir durumda olunduğunu söyledi.

Özellikle de Tekirdağ bölgesinde iyi bir enerji bulunduğunu ifade eden Özdemir, ''Buradaki, Tekirdağ 'daki enerji gerçekten çok güzel. Biz Türkiye'nin başka yerlerinde bu tarz bir enerjiyi çok görmüyoruz açıkçası. Burada olmaktan çok mutluyuz. Olabildiğince kalabalık bir ekiple gelmeye çalıştık.'' diye konuştu.

Özdemir, gemi üretiminde kullanılan malzemelerin yerli olması gerektiğine dikkat çekerek, askeri gemilerde elde edilen yerlileşme oranının ticari gemilerde de elde edilmesi için çalışmalar yürüttüklerini aktardı.GİSBİR olarak Ar - Ge ye açık ve sürekli yeni çalışmalara imza atan bir yapılarının olduğunu belirten Özdemir, ''Zaten askeri gemilerde elde ettiğimiz bir yerlileşme oranımız var ama amacımız, ticari gemilerde yeni kuralların adaptasyonu sürecinde ihtiyacımız olan ürünleri, gemi inşa ederken ihtiyacımız olan ürünleri yerli olarak sağlayabilmek. Çünkü denizcilik global bir sektör. Bu sektöre ürün sağlayabilmek aslında globalleşmenin de önünü açıyor. Yani uluslararası sertifikasyonların sahibi oluyorsunuz. Bu sadece Türk pazarı değil, hedefiniz dünya pazarı olabiliyor.'' şeklinde konuştu.

Tekirdağ Vali Yardımcısı Abdullah Kalkan ise ilk toplantılarında Akkuyu Nükleer Santrali'nde yerli tedarikçi ile sanayicilerin bir araya geldiğini anımsatarak, ''Otomotiv endüstrisinde birçok yan sanayi ürünleri ülkemizde üretilmekte ve önemli tesisler yer almakta. Yine gemi inşa sanayinde, gerek savunma sanayi boyutuyla, gerekse ticari boyutuyla ülkemizde önemli tesisler var. Bunların önemli miktarı da ilimizde yer almaktadır. Biz Tekirdağ olarak, 'biz varız, biz bu işi yaparız' diyoruz.'' değerlendirmesinde bulundu.Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal da dünyaya hakim olan ülkelerin, denizlere hakim olan ülkeler olduğuna dikkati çekerek, ''Amerika'nın 11 uçak gemisi var, denizlerde kol geziyor. Yani denizlere hakim olan ülkeler dünyaya da söz sahibi oluyor, dünyayı da yönetiyor. Olaya böyle baktığımızda dünyaya hakim olmak için güçlü bir gemi inşa sanayisi sektörünüzün olması gerekiyor. Bu manada da ülkemizde son dönemde güzel adımlar atılıyor." ifadelerini kullandı.Konuşmaların ardından toplantıda ikili görüşmeler yapıldı.




Kaynak: Beyazgazete
Eklenme tarihi: 06.03.2019




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DİZMAN Denizcilik
 ANGELS PRO ACTION
 RANMARİNE Denizci..
 TANGO Denizcilik
 MARİNPET Petrol D..
 OCEAN Shipping Ap..
 UFUK DENİZ Gemici..
 NACİ SELİMOĞLU De..
 KALAMIŞ Denizcili..
 ÇEŞME Balik Turu
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim