Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Rusya, gemi inşasında Elkon Elektrik ile işbirliği yapacak
Rusya gemi yapımı alanında ileri teknolojik ekipman üretiminin yerelleştirilmesi için deniz elektrik mühendisliği şirketi Elkon’un ileri teknolojik ürünlerini kullanacak.

Rusya Atom Enerjisi Kurumu Rosatom tarafından düzenlenen Uluslararası Nükleer Enerji Forumu ATOMEXPO 2019’da Rosatom’un enerji mühendisliği bölümü JSC Atomenergomash, Enstrüman Mühendisliği Özel Araştırma Enstitüsü A.Ş. (JSC SNIIP) ile Türkiye’den Elkon Elektrik arasında Stratejik İşbirliği ve Ortak Eylem Anlaşması imzalandı. Anlaşmaya göre, taraflar gemi ve gemilerin yapımında kullanılan belirli türdeki deniz elektrik ve otomasyon bileşenlerinin ve ekipmanlarının üretiminin yerelleştirilmesi için ortak projeler uygulamak amacıyla işbirliği geliştirmeyi planlıyorlar. 



15 Nisan 2019 tarihinde yapılan anlaşma, Rus tersanelerinde yeni bina siparişlerinin tasarlanması ve inşasında ekipman, ürün ve bileşenlerinin mümkün olan en üst düzeyde uygulanmasının yanı sıra ortaklıklar, çözümler ve en üst düzeyde uygulama geliştirmeyi amaçlıyor. İşbirliği çerçevesinde, taraflar Rus tersanelerinde kullanılan gemi parça ekipmanlarını analiz edecek ve aynı zamanda değiştirme, AR-GE ve modernizasyon programları hazırlayacak. 



YERELLEŞTİRME İÇİN EK FIRSATLAR YARATILACAK

Atomenergomash’ın Atom Enerjisi ve Yeni İşletmelerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Alexander Rantsev, “Bu belgenin imzalanması, Rusya'da gemi yapımı alanında ileri teknolojik ekipman üretiminin yerelleştirilmesi için ek fırsatlar sunmaktadır. Birlikte, ortaklarımıza ekipmanın güvenilir ve verimli bir şekilde çalışmasını sağlayacak modern teknik çözümler sunabiliriz” dedi. 

NÜKLEER SANAYİNİN GELİŞİMİNE DE KATKI SUNACAKJSC SNIIP

Genel Müdürü Igor Burtsev ise, “Bugün imzalanan belge ile temel olarak, Rosatom'un uluslararası ve nükleer olmayan pazarlarda yeni ürünlerin geliştirilmesi ve piyasaya sürülmesi konusundaki stratejik hedefinin yerine getirilmesi amaçlanıyor. Ekipman lokalizasyonu konusundaki çabaların koordinasyonunun sadece ortaklığı ve ekonomik verimliliği güçlendirmekle kalmayacağına, aynı zamanda şirketimizin Rus ve yabancı projelerin hayata geçirilmesi sırasında nükleer sanayinin gelişimine de katkıda bulunacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı. 

ANLAŞMA TÜRK VE RUS GEMİ İNŞA ENDÜSTRİSİNE KATKI SAĞLAYACAK

Elkon Elektrik, projelerin elektrik, elektronik ve otomasyon alanlarında başarıyla uluslararası gemi inşa endüstrisini tedarik ediyor. Elkon Yönetim Kurulu Üyesi ve Proje ve Tasarım Direktörü Serdar Özbay, bu anlaşmanın Türk ve Rus gemi inşa endüstrilerine büyük katkı sağlayacağını belirtti. Anlaşmanın Rusya'daki gemi inşa sanayisine yeni teknolojiler ve yenilikler getireceğini de dile getiren Özbay, “Türkiye ile Rusya arasındaki sıcak ilişkiler, gemi inşa sanayiine de fayda sağlayacak. Avrupa'daki gemi inşa endüstrisindeki en önemli deniz elektrik mühendisliği şirketlerinden biri olan Elkon, Ar-Ge merkezimizde geliştirilen teknolojilerle Rusya'nın katma değerli projelerinde ortak olmaktan mutluluk duyacaktır” dedi.




Kaynak: Enerjigünlüğü
Eklenme tarihi: 18.04.2019




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BAHRİ Tic. Ltd.
 ALESTA Denizcilik
 UZMAR
 GÜNEŞLİ Denizcili..
 NECATİ KALKAVAN Ş..
 SEAHAWK Training ..
 ASYA Ro-Ro Tur. N..
 NEGMAR Denizcilik..
 TANGO Denizcilik
 IŞIK Group Shippi..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim