Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Çöp gemisi Kanada'ya doğru yola çıktı !
Filipinler, Kanada'nın 2013-2014 yıllarında ülkeye yasa dışı şekilde, konteynerlerle gönderdiği çöpü gemi ile geri gönderiyor.

Filipinler'in kuzeyindeki Subic Koyu bölge yöneticisi Wilma Eisma, Kanada'ya ait tonlarca çöpün geri gönderilmek üzere gece yarısı kargo gemisine yüklendiğini belirtti.

Eisma, 69 konteyner çöpün yüklendiği geminin limandan ayrıldığını ve Kanada'nın liman şehri Vancouver'a doğru yola çıktığını bildirdi.



Konuyla ilgili kararlı duruşundan ötürü Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'ye şükranlarını dile getiren Eisma, "ülke tarihindeki kirli bir bölümün tatminkar şekilde sona erdiği" değerlendirmesinde bulundu.

Kanada'ya 22 Haziran'da varması beklenen M/V Bavaria isimli kargo gemisinin, yolculuk sırasında Tayvan'da bir limanda duraklayacağı bilgisi paylaşıldı.

Eisma, Associated Press'e (AP) yaptığı açıklamada, "Dünyaya, çantada keklik olmayacağımız şeklinde mesaj gönderdiğimizi düşünüyorum." demişti.

Kanada'nın çöplerini geri ülkeye taşıyacak olan kargo gemisi dün Subic Koyu'na yanaşmıştı. Bu durumu memnuniyetle karşılayan çevre aktivistleri, Subic Koyu'ndan küçük bir tekneyle denize açılarak, "Filipinler çöp boşaltma yeri değildir" yazılı pankart açmıştı.

Filipinler Devlet Başkanlığı Sözcüsü Salvador Panelo, 22 Mayıs'ta basına yaptığı açıklamada, Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'nin, yetkililere, çöpün Kanada'ya taşınması için özel bir nakliyat şirketi aramaları talimatını verdiğini belirtmişti.

Çöp nakliyat masrafının Filipinler tarafından üstlenileceğini bildiren Panelo, Kanada'nın kabul etmemesi halinde çöplerin, ülke kara sularına bırakılacağını söylemişti.

ÇÖP KRİZİ

Kanada'dan Filipinler'e 2013-2014 yıllarında gemiyle gönderilen konteynerlerde geri dönüşüme uygun plastik yerine binlerce ton evsel atık olduğu ortaya çıkmıştı.

Filipinler'de 2016 yılında atığın, masrafını alıcının karşılayacağı biçimde Kanada'ya geri gönderilmesi yönünde mahkeme kararı alınmıştı.

Duterte, geçen ay konuyla ilgili "Kanada'ya yelken açıp çöplerini oraya atacağı"nı söylemiş ve bu ülkeye savaş açabileceği tehdidinde bulunmuştu.

Filipinler'in 2014'te gemiyle ülkeye getirilen çöpün geri alınması için Kanada'ya tanıdığı sürenin 15 Mayıs'ta dolması üzerine, Filipinler'in Ottawa Büyükelçisi geri çağrılmıştı.

Filipinler Dışişleri Bakanı Teddy Locsin Jr, Kanada'daki büyükelçinin ve konsolosların geri çağrıldığını belirterek, "Kanada, bu konuda tanınan son süreyi kaçırdı. Çöp oraya götürülene kadar Kanada'da diplomatik varlığımız azaltılmış biçimde sürecek." demişti.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, ay başında yaptığı açıklamada, ülkesinin konuyla ilgili Filipinli yetkililerle sıkı bir çalışma içinde olduğunu ve kısa sürede bir çözüme ulaşmayı umduğunu söylemiş ancak bir takvim vermemişti.




Kaynak: TimeTürk
Eklenme tarihi: 03.06.2019




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KAMAN Denizcilik ..
 TROY M.A.T.
 ÖZSTAR Denizcilik
 İSKOLDEN A.Ş.
 ORUÇOĞLU Yacht & ..
 NECATİ KALKAVAN Ş..
 GİSAN Gemi
 BERGEN Denizcilik
 HACIÖMEROĞLU Deni..
 AKAYLAR Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim