Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Kuzey Kore, Rus balıkçı gemisini 17 mürettebatıyla birlikte alıkoydu
Kuzey Kore sahil güvenlik güçleri, yengeç avı için Güney Kore’den Japon Denizi’ne doğru yol alan Kuzeydoğu Balıkçılık Şirketi’ne ait Rus balıkçı gemisi Xiangheilin-8’i içindeki 15 Rus, 2 Güney Koreli mürettebatıyla birlikte alıkoydu.

Kommersant’a konuşan Kuzeydoğu Balıkçılık Şirketi Müdür Yardımcısı Sergey Sedler’in açıklamasına göre, Kuzey Kore 17 Temmuz’da içerisindeki ikisi Güney Koreli 15’i Rus 17 mürettebatla birlikte Xiangheilin-8 balıkçı gemisini alıkoydu. Gemi, Kuzey Kore’deki Wonsan limanına götürüldü.

Gemi, alıkonulduğu sırada yengeç avlamak için Güney Kore’den Japon Denizi’ne doğru hareket ediyordu ve Kuzey Kore topraklarından 55 deniz mili (101.86 km) uzaklıktaydı.

Sedler’e göre, alıkonulma işleminin ardından denizcilerle bağlantı kurulamazken, Rusya’nın Pyongyang Büyükelçisi de gemiyi ancak dün ziyaret edebildi. Denizcilerin gözaltı işleminden sonra gemiden çıkmasına izin verilmiyor. Geminin kaptanı, kaptan yardımcısı ve iki Güney Koreli uzman da bir otelde gözaltında tutuluyor.

Diğer yandan Sedler, denizcilerin gözaltı koşullarına da değindi. Sedler’in verdiği bilgiye göre gemide havalandırma bulunmuyor ve bu nedenle içerisinde hava 30-35 derece. Her gün sorgulama yapılıyor ve gemide su ile gıda malzemelerinin bitmesinden endişe duyuluyor.

Ayrıca ne şirket ne de Rus Büyükelçilik olanlarla ilgili mahkeme sürecinin ne zaman başlayacağına dair bilgi sahibi değil.

BÜYÜKELÇİLİK: SAĞLIK DURUMLARI İYİ

Rusya’nın Kuzey Kore Büyükelçiliği’nin Facebook sayfasından bugün yapılan açıklamada ise büyükelçilik çalışanlarının pazartesi günü kaptan, yardımcısı ve gemideki denizcilerle görüştüğü, mürettebatın tamamının sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Konunun ayrıntılarının Kuzey Koreli yetkililerle kurulan temaslarla açığa çıkartılması yönünde çalışıldığı kaydedilen açıklamada, sorunun en kısa zamanda çözüme kavuşturulması için her türlü tedbirin alındığı ifade edildi.

Büyükelçiliğe göre, Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı temsilcileri, geminin alıkonulmasına gerekçe olarak ‘Kuzey Kore bölgesine giriş ve kalma kurallarının ihlal edilmesini’ gösterdi.





Kaynak: Sputniknews
Eklenme tarihi: 24.07.2019




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DMY Denizcilik A...
 KASAPOĞLU Yat Tur..
 AYTRANS Denizcilk..
 ADATEPE Denizcili..
 ALZE Turizm
 İSTKUM Denizcilik
 O.D.G.I. SHIPPING
 KAYIKHANE
 ALMEYDA
 GENÇER Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim