Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Norman Atlantic faciasında soruşturma tamamlandı
Bari Mahkemesi, Adriyatik Denizi'nde 2014 yılında yaşanan, 2'si Türk 31 kişinin öldüğü deniz kazasına ilişkin soruşturmasını tamamladı. Ön duruşma hakimi, olayda ihmalleri bulunduğu gerekçesiyle, 2 şirket ve 30 kişinin cezalandırılması talebiyle yargılanmasını istedi. Yargılama süreci 26 Şubat 2020'de başlayacak

Adriyatik Denizi'nde 5 yıl önce yaşanan ve 2'si Türk 31 kişinin öldüğü Norman Atlantic faciasına dair soruşturma tamamlanırken, yargılama sürecinin 26 Şubat 2020'de başlayacağı bildirildi.

Adriyatik Denizinin güneyinde 27 Aralık 2014'ü 28'ine bağlayan gece, Yunanistan'ın Igomenitsa limanından İtalya'nın Ancona kentine gitmekte olan ve içinde 54'ü Türk yaklaşık 500 kişi olduğu belirtilen Norman Atlantic feribotundaki bir soğutucu kamyonunda başlayan yangın, geminin kontrol mekanizmalarına kadar uzanmış ve felakete neden olmuştu.



İtalyan basınında çıkan haberlere göre, 28 Aralık 2014'te Yunanistan'dan İtalya'nın Ancona kentine giden ANEK Lines'a ait "Norman Atlantic" isimli feribotun iç kısımlarında çıkan yangın sebebiyle yaşanan felakete dair Bari Mahkemesi Ön Duruşma Hakimliğinin yürüttüğü soruşturma tamamlanarak kovuşturma safhasına geçildi.

Buna göre, ön duruşma hakimi Francesco Agnino, olayla ilgili feribotun sahibi Visemar şirketi ile feribotu işleten Yunan Anek Lines firması ve 30 kişi hakkındaki incelemesini tamamlayarak, şüphelileri cezalandırılması talebiyle mahkemeye sevk etti.

Yargılama boyunca aralarında İtalyan gemi kaptanı Argilio Giacomazzi'nin de bulunduğu şüphelilere, Bari Cumhuriyet Savcılığı'nca ölümlü felakete yol açma, çok sayıda kişinin ölümüne neden olma, çoklu yaralanma, çok sayıda denizcilik kuralının ihlali suçlamaları yöneltileceği belirtildi. Suçlamalar arasında, yangının çıktığı anlaşılan soğutucu kamyonun motorunun açık bırakılmasına ilişkin bir dizi ihmalin de olduğu ifade edildi.

Faciaya ilişkin yargılama, Bari 2. Ceza Mahkemesi'nde 26 Şubat 2020'de başlayacak.




Kaynak: TimeTürk
Eklenme tarihi: 02.11.2019




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BODRUM Denizcilik
 HAKER Turizm Otel..
 LCM ROTA Denizcil..
 GEMAK Şirketler G..
 ANKA Denizcilik
 TRIO Denizcilik İ..
 SKY MARIN Yacht A..
 ÇAVUŞOĞLU Kara ve..
 BOCA Denizcilik v..
 UZMAR Uzmanlar De..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim