Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Duayen Kaptan 'Ferit Biren' hayatını kaybetti
İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın (DTO) kurucuları arasında da yer alan ve üç dönem Türk Uzak Yol Gemi Kaptanları Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenen Kaptan Ferit Biren, 89 yaşında hayata veda etti.

Denizcilik sektörünün efsane kaptanlarından Ferit Biren (89) hayatını kaybetti. Biren, 12 yıl önce, ilerlemiş yaşına rağmen arkadaşlarıyla birlikte 20 günde 4 denizi aşarak İspanya'dan Türkiye'ye ulaşmasıyla adından söz ettirmişti.



Askerî doktor olan babasının görev yeri olan Diyarbakır'da 1930'da doğan deniz aşığı Kaptan Ferit Biren, 2007'de gerçekleştirdiği deniz yolculuğuyla hafızalara kazınmıştı. Fransa'da satın aldığı "Beneteau Oceanis 40" model yelkenliyi Türkiye'ye kendi getirmeye karar veren Biren, Kabataş Lisesi ve Yüksek Denizcilik Okulu'ndan arkadaşı Coşkun Denizkurt(80) ve İTÜ Denizcilik Fakültesi'nden arkadaşı Yusuf Mardin'le(62) birlikte İspanya'nın Barselona kentinden 10 Mayıs 2007'de başlayan zorlu bir yolculuğa çıkmıştı. Yusuf Mardin, yolculuk sırasında yerini Haldun Örgüt'e bırakmıştı. 12 metrelik yelkenliyle sert şartlar altında seyire devam eden 3 arkadaş, 20 günde 1358 deniz mili yaparak 4 denizi aştı ve Turgutreis'e ulaştı. Bu yolculuğun ardından, "İnsan yaşamadıkça yaşlanır" sözüyle yeni seyirler planladığını anlatan 3 çocuk babası Ferit Biren, yarın Zincirlikuyu Mezarlığı Camisi'ndeki öğle namazının ardından buradaki mezarlığa defnedilecek.

FERİT BİREN KİMDİR

Kaptan Ferit Biren babasının askeri doktor olarak görevli bulunduğu Diyarbakır’da 1930 yılında doğdu İlk ve Orta Okulu bitirdikten sonra Babası Dr Adnan Biren’in Deniz Kuvvetlerinde görevli olması çocukluğunun babasının görev yaptığı Hamidiye Kruvazörü ve Yavuz Zırhlısı’nda geçmesi ve Halasının oğlu Cezmi Biren’nin de Deniz Harp Okulunda okuması Deniz Lisesi’ne gitmek istemiş fakat o zaman II. Dünya Savaşı yılları Deniz Lisesi ve Deniz Harp Okulu Mersin’de olması nedeniyle babasının bu isteğine karşı çıkması sonucunda Kabataş Lisesi’ne gitmek mecburiyetinde kalmış ve fen bölümü, Fransızca kısmından 1947 yılında mezun olmuştur.Lise yıllarında çok çalışkan bir öğrenci olan Kaptan Ferit Biren liseyi bitirince herkesin gönlünde olan İstanbul Teknik Üniversitesi’ne (İTÜ) girer ve İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO)’nden 1951 yılında mezun oldu. Biren aynı zamanda İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO)’nun da kurucuları arasında yer alıyordu.





Eklenme tarihi: 11.12.2019




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 YALTUR
 KARE Eğitim Ltd v..
 ARKAS holding
 MİRAGE World Hote..
 REKA Denizcilik
 GAMMA Denizcilik
 AGS Union İnşaat ..
 DADAYLILAR
 ALFA tanker & ACM..
 ICM Havacılık A.Ş
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim