Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Kilyos faciasında Rus gemisine 500 bin dolarlık ihtiyati tedbir!
İstanbul Kilyos’da bir Rus tankerinin Türk balıkçı teknesine çarpması nedeniyle, Türk teknesindeki bir denizci hayatını kaybetmiş, 3 denizci ise kaybolmuştu. ‘Dursun Ali Coşkun’ isimli teknenin sahipleri ise kazayı yargıya taşıyarak, Rus gemisinin hiçbir uyarı vermeden sancak tarafından çarptığını iddia etti.

Habertürk’ten Kenan Butakın’ın haberine göre, İstanbul 17. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne yapılan başvuruda soruşturmanın devam ettiği ancak tüm zararların karşılanması için Rus gemisine 5 milyon dolarlık ihtiyati tedbir kararı verilmesi talep edildi. Mahkeme ise başvuruyu kısmen kabul ederek 500 bin dolarlık ihtiyati haciz kararı verdi. Kararın ardında da demirli bulunan Rus gemisi normal seyrine devam etti.

Türkiye iki hafta önce korkunç bir kazaya sahne oldu. İstanbul’da Kilyos açıklarında meydana gelen olayda, ‘Dursun Ali Coşkun’ isimli Türk balıkçı teknesi ile Rusya bayraklı ‘Glard-2’ adlı kimyasal madde taşıyan bir gemi çarpıştı. Kazada Türk balıkçı teknesinin kaptanı Fatih Coşkun, gemici Dursun Ali Coşkun ve işçi olarak çalışan Annageldi Boriyev kurtarılırken, Yalçın Coşkun, İlyas Tomaç ve Gegench Ovliyagülliev adlı denizciler ise kayboldu.



İKİ DENİZCİ HÂLÂ ARANIYOR

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı TCG Alemdar denizaltı kurtarma gemisi ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin bugüne kadar sürdürdüğü çalışmalarda ise Gegench Ovliyagülliev’in cesedine ulaşılırken, diğer iki denizciyi arama çalışmaları da sürüyor.

Kazanın ardından soruşturma başlatılırken, olayla ilgili de önemli gelişmeler yaşandığı ortaya çıktı.

TİCARET MAHKEMESİNE BAŞVURDULAR

Habertürk’ün ulaştığı bilgilere göre, Rostov’dan İzmir’e doğru hareket eden ‘Glard-2’ adlı Rus gemisi kaza yaptıktan sonra ‘uğraksız seyir bildirimini’ bozduğu için Türkeli Demir Bölgesi’nde demirledi. Bu sırada ise ‘Dursun Ali Coşkun’ gemisinin müşterek sahipleri olan Dursun Ali Coşkun ve Fatih Coşkun, Denizcilik İhtisas Mahkemesi sıfatı da taşıyan İstanbul 17. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvurdu. Başvuruda ise ‘Glard-2’ gemisi için ihtiyati haciz kararı alınması talep edildi.
 


KAPTAN RAPORU: UYARI VERMEYİP ÇARPTILAR

Türk gemiciler, saat 06.10 sularında balık avlamak üzere seyir halinde iken ‘Glard-2’ adlı geminin kendilerine sancak tarafından çarparak gemilerinin sürüklendiğini ve battığını kaydetti. Olay sırasında ise Rus gemisinin Türk gemisine manevra yapma fırsatı dahi bırakmadığı, hiçbir anons, ses ya da ışık işareti vermeden sancak kısmından çarparak tek başına çatmaya sebep olduğu iddia edildi. Bu hususun da Türk gemisinin kaptanı tarafından hazırlanan kaza raporunda da ifade edildiği vurgulandı.

‘ZARARIMIZ 5 MİLYON DOLAR’

Geminin çatma sebebiyle battığının kaydedildiği başvuruda, hem tekne hem de getireceği kazançtan mahrum kalındığı, bu kapsamda zarar tespit çalışmalarının halen sürdüğü ifade edildi. Teknenin batmasından kaynaklanan zararlar, gelir kayıpları ve gemi personelinin sorumluluk taleplerinin de dikkate alındığı başvuruda, toplam zararın da 5 milyon dolar olduğu belirtildi.

MAHKEMEDEN 500 BİN DOLARLIK TEDBİR

Türk gemiciler, İstanbul 17. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne yaptıkları başvuruda, çarpma esnasında hiçbir zarar görmediği belirtilen Rus gemisi hakkında şimdilik 5 milyon dolar alacak için ihtiyati tedbir kararı alınmasını istedi. Mahkeme ise aldığı kararda talebin dayanağı olan zararların deniz alacağı olduğunu ve zarara sebebiyet veren gemi hakkında ihtiyati haciz talep etme hakkının doğduğunu kaydetti. Heyet, olayın hangi tarafın kusuru ile meydana geldiği ile talep eden tarafın zarar miktarının şu aşamada tam olarak belli olmadığını belirterek, Rus bayraklı gemi için 500 bin dolarlık ihtiyati haciz kararı verdi. Kararın ardından da Türkeli Demir Bölgesi’nde demirli bulunan ‘Glard-2’ isimli Rus gemisi de İzmir’e doğru yola çıktı.

*****************

KONU İLE İLGİLİ DİĞER HABERLERİMİZ;
- İstanbul ve Çanakkale Boğazı'nda gemi kazaları! Ölüm haberleri geldi






Kaynak: HaberTürk (Kenan Butakın)
Eklenme tarihi: 28.01.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MP Uluslararası G..
 KUMSAL1 Gezi Tekn..
 HDR Denizcilik
 BEYKİM Petrolcülü..
 YALOVA Sualtı Su ..
 BERK Turizm Yatçı..
 IEC Denizcilik
 OBA Den. Pet. İnş..
 ANTMARİN A.Ş
 BEYA Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim