Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
İspanyollar yapamadı projeyi Türklere verdiler
Türk gemi inşaatında son dönemlerden en yoğun siparişin geldiği coğrafya İskandinav ülkeleri. Norveç’in başını çektiği bu ülkelerden Türk şirketler başta feribot ve yat olmak üzere birçok deniz aracı siparişi alarak dikkatleri üzerine çekiyor. Sadece tasarımları ile değil, teknolojik altyapısıyla da öne çıkan bu araçlar arasında hibrid feribotlar büyük öneme sahip. Bu konuda hızlı ve zamanında teslim, İskandinav ülkelerinden gelen işlerin de artmasına neden oluyor. Son günlerde Fransa ve İspanya’daki üreticilerin üstlendikleri projeleri zamanında teslim edememesine son örnek ise Türk şirketi Tersan’ın aldığı iki feribot. Norveç’in en önemli deniz taşımacılığı şirketlerinden Havila Kyustruten, geçen yıl İspanya’daki Barreras Tersanesi’ne 2 hibrid feribot siparişi verdi. İspanyol şirket, girdiği krizi atlatamayınca gemilerin inşasını durdurdu. Norveçli şirket ise bunun üzerine İspanyol firmaya verdiği siparişleri iptal etme kararı aldı ve projeyi Tersan’a verdi.



“Kaliteli ve programa sadık çalışıyorlar”

2021'den itibaren Bergen ve Kirkenes arasındaki klasik yolculukta dört gemi işleteceğini açıklayan Havila Kyustruten’in CEO’su Arild Myrvoll, hali hazırda Tersan’ın kendilerine 2 gemiyi inşa ettiklerini, diğer 2 gemi ile birlikte bu sayının 4’e çıkacağını söyledi.

İspanya’dan geri alınan siparişlerin birkaç hafta içerisinde başlayacağını belirten Myrvoll “Teslimatın 2021 sonuna doğru yapılması planlanıyor. Tersan hem üretim hem de deneyimle bu kapasiteye sahip. İlk 2 geminin inşa durumunu gördükçe umutlanıyoruz. Programa sadık kalıyorlar ve kaliteli iş yapıyorlar” dedi. Barreras’ın mali sorunlarının ve İspanya’daki inşaatın askıya alınmasının Havila için operasyonları etkileyecek zorluklara yol açtığını ifade eden Arild Myrvoll “Sonraki iki gemiyi beklerken, yedek gemileri kullanacağız” diye konuştu.

720 kişilik kapasitesi var

Tersan, Norveçli Havila ile ilk anlaşmasını 2018’de yapmıştı. Bu anlaşma ile Tersan, Norveçli şirket için her biri 640’ı yolcu, toplam 720 kişi kapasiteli 2 gemi inşa ediyor. LNG ile çalışacak olan gemiler, 122 metre uzunluğunda ve 22 metre genişliğe sahip. Havila Kystruten, Norveç'in batı kıyısında Fosnavag merkezli bir aile şirketi olarak biliniyor. Norveçli şirket, Ocak 2021'den itibaren Norveç limanında Bergen-Kirkenes güzergâhındaki dört gemi ile 34 limanda çalışacak.

********************************

KONU İLE İLGİLİ DİĞER HABERLERİMİZ;
- Tersan, Havila Kystruten’e 2 yolcu gemisi daha inşa edecek




Kaynak: Dünya (Kerim Ülker)
Eklenme tarihi: 17.02.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ALDEBARAN Gemi İş..
 COBRA Yachting-Bo..
 ARIF KALKAVAN
 MELİH Denizcilik
 ERLER denizcilik ..
 GULNAK Dnz. Nak. ..
 AKIN AKSU Yat
 HDR Denizcilik
 YELKEN Denizcilik
 EFEMAY Denizcilik..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim