Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Mavi Vatan yerli ve milli sistemlerle korunacak
Savunma sanayiinde yerli ve millilik oranını her geçen gün artıran Türkiye, deniz kuvvetlerinde de benzer bir süreci inşa ediyor. Donanmanın ilk istif sınıfı fırkateyni TCG İstanbul, Mavi Vatan’da çok önemli kazanımları beraberinde getirecek.



Savunma sanayiinde çok büyük atılımlar gerçekleştiren Türkiye, hava ve kara unsurlarında olduğu gibi deniz kuvvetlerinde de önemli imkan ve kabiliyetlere kavuşuyor. Bu adımlar atılırken ‘yerli ve millilik’ oranının da sürekli yukarı doğru tırmandığı görülürken, yabancı sistemler bir bir geri plana atılıyor.

Milyonlarca dolar Türkiye’de kaldı

Son olarak imzalanan MİLGEM 5 projesi savaş sistemleri sözleşmesi, Türkiye’nin hem geldiği nokta, hem de yakın gelecekteki hedeflerini de doğrudan göstermesi açısından büyük önem taşıyor.



ASELSAN ile HAVELSAN arasında oluşturulan iş ortaklığı ile ana yüklenici STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ arasında atılan imzanın kapsamı da oldukça önemli. Sözleşmeye göre söz konusu geminin seyir sistemleri, muhabere sistemleri, radar sistemleri, silah sistemleri, su altı sistemleri, elektronik-harp sistemleri ve elektro-optik sistemlerinin tedarikinden ASELSAN sorumlu olacak. Tüm bu sistemlerin karşılığı ise 663 milyon 474 bin 642,10 TL olarak belirlendi. Atılan imzalar, milyonlarca doların yabancı silah sistemleri ve diğer ülkelere gitmesinin önüne geçilmesi anlamını da taşıyor.

Denizlerdeki imkan ve kabiliyetlerimiz artacak

Bilindiği üzere Türkiye, MİLGEM projesi kapsamında üç fazlı bir çalışma başlatmıştı. Projenin ilk fazında 4 adet Ada sınıfı korvet üretilmesi hedeflenmiş ve TCG KINALIADA (F-514) Korveti'nin 2019 yılındaki teslimi ile 1'inci faz başarıyla tamamlanmıştı.

Şimdi atılan adımlar ise projenin 2'nci fazına yönelik. Bu fazda 4 adet İstif sınıfı fırkateyn üretilerek Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilecek. Böylece Türkiye ilk kez fırkateyn sınıfındaki bir savaş gemisini milli imkanlarla geliştirerek, Türk Deniz Kuvvetlerinin hizmetine sunacak.


[ADVENT yeni nesil Savaş Yönetim Sistemi sayesinde deniz üstündeki unsurların ortak bir ağ üzerinden bütünleşik olarak hareket edebilecek.]

Silah ve mühimmatlar da değişecek

Savunma Sanayii Araştırmacısı Anıl Şahin’e göre, 1'inci fazda üretilen Ada sınıfı korvetler, 8 adet gemi savar füzesi taşıyabiliyorken, 2'nci fazda üretilecek İstif sınıfı fırkateynlerde bu sayı 16 olacak.

İstif sınıfı fırkateynlerde yerli ve milli imkanlarla Roketsan tarafından geliştirilen 'Atmaca Gemi Savar Füze Sistemi' kullanılacağı bilgisini veren Şahin, bu gemilerde ayrıca hava savunma kabiliyetinin de çok üstün olacağını vurguladı.

Ada sınıfı korvetlerden farklı olarak dikey atım sistemine de sahip olacak İstif sınıfı fırkateynlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Anıl Şahin, “Bu korvetlerde yine yerli ve milli imkanlarla geliştirilecek olan dikey atım sisteminin de kullanılması bekleniyor” dedi.


[İstif sınıfı firkateynin IDEF 2019'da sergilenen maketi.]

Gökdeniz’i mavi sularda görebiliriz

Yüzer unsurlarda kullanılacak savunma sistemleri konusunda henüz netlik olmadığına işaret eden Şahin, şöyle devam etti:

“Yerli ve milli atış sistemlerinin kullanılması durumunda, mühimmatın da tamamen yerli olarak tercih edileceği konusunda bir bilgi var.

Yakın hava savunma için ASELSAN tarafından yerli ve milli olarak geliştirilen Gökdeniz sistemini Türkiye’nin ilk milli fırkateynleri olan İstif sınıfı fırkateynlerde görebiliriz. Bilindiği üzere Gökdeniz’in testleri önemli ölçüde tamamlandı. Mevcut koşulları dikkate aldığımızda, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının onay vermesi halinde fırkateyne bu sistemin monte edilebileceğini düşünüyorum.”


[Gökdeniz, Türkiye'nin filo gücüne çok önemli imkan ve kabiliyetler kazandıracak]

Her yeni gemide yerli ve millilik oranı artıyor

MİLGEM projesinin ilk 2 gemisinde kullanılan sistemlerle, daha sonraki gemiler arasında kullanılan sistemler arasında önemli farklılıklar göze çarpıyor. İlk dönemlerde mecburen diğer ülkelerin bazı sistem ve alt ekipmanlarını kullanan Türkiye, suya indirilen her yeni gemide yerli ve millilik oranını başarılı bir şekilde artırıyor.

Deniz Kuvvetleri, MİLGEM projesi kapsamında modern ve güçlü gemilerle kendini her geçen gün daha da geliştirirken, art arda suya indirilen gemilerle Türkiye’nin muharip gemi filosunun yaş ortalaması da düşüyor.






Kaynak: TRThaber (Sertaç Aksan)
Eklenme tarihi: 20.02.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 URSA Denizcilik v..
 GOODHOPE Shipping
 İÇDAŞ A.Ş.
 DENAL Denizcilik
 PASİFİK Denizcili..
 HAMALOĞLU Denizci..
 SDS Denizcilik ve..
 KARADENİZ Yatçılı..
 MUMCUOGLU Gemicil..
 NAUTİLUS Diving
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim