Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Üçüncü sondaj gemisi geliyor
Türkiye, Doğu Akdeniz ve Karadeniz’de ezber bozmaya devam ediyor. Yeni nesil üçüncü sondaj gemisinin 2-3 hafta içinde geleceğini belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “İngiltere limanlarından yola çıkacak” dedi.



Denizlerde tam bağımsızlık hedefiyle sondaj gemisi yatırımlarına ağırlık veren Türkiye, altıncı nesil yeni sondaj gemisini 2-3 hafta içinde teslim alıyor. İngiltere'de yapılan gemi hem Doğu Akdeniz hem de Karadeniz'de arama faaliyetlerinde bulunacak.

Turkuvaz Medya Grubu ve Para Dergisi tarafından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı himayesinde düzenlenen '3. Türkiye Enerji ve Doğal Kaynaklar Zirvesi'nde ATV Ankara Temsilcisi Şebnem Bursalı ve Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu'nun sorularını yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, deniz sondajı yapabilecek üçüncü geminin birkaç gün içinde İngiltere limanlarından yola çıkacağını açıkladı. Altıncı nesil geminin Türkiye'nin kendi ruhsat alanlarında çalışacağını söyleyen Dönmez, Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin iki çeşit ruhsatı bulunduğunu dile getirdi. Bunlardan birinin KKTC'nin TPAO'ya verdiği adanın doğusundaki ruhsatlar ile diğerinin de Türkiye'nin TPAO'ya verdiği adanın kuzey ve batısındaki alanlar olduğunu kaydeden Dönmez, şunları söyledi:

"Kendi kıta sahamız içinde ilan ettiğimiz ekonomik bölgelerde araştırma faaliyetlerimiz hız kesmeden sürüyor. Libya ile deniz yetki alanı mutabakatı ile Doğu Akdeniz'deki yetki alanımızın sınırlarını netleştirdik. Bu alanların batısında kalan bölümde netlik yoktu. Tescil işlemi başladı. Tescilden sonra ruhsat verme işlemine başlayacağız. Böylece Türkiye'yi, KKTC'yi ve Libya'yı Doğu Akdeniz petrol-doğalgaz denkleminin dışında tutma isteklerini bozmuş olduk. Bu oyun bozulmuş oldu. Sadece bu alanlardaki arama üretim faaliyetleri yok, boru hattı geçişi için de söz konusu olacak. Kıbrıs Rum yönetimi hariç tüm ülkelerle kaynakların işletilmesi taşınması için işbirliğine hazırız. Bir talep olursa milli menfaatler doğrultusunda adım atılması gerekiyorsa, atılır."

YILIN İKİNCİ YARISI FAALİYETE BAŞLAR

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Alparslan Bayraktar da üçüncü sondaj gemisinin faaliyetlerine bu yılın ikinci yarısı itibarıyla başlayacağını bildirdi. Bayraktar, Türkiye'nin doğalgazda önemli ve sessiz bir devrim gerçekleştirdiğini ifade etti. Türkiye'nin sisteme gaz verme ve depolama kapasitesinin büyük ölçüde arttığını dile getiren Bayraktar, "Türkiye, sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) tedarikinde dünyanın en önemli destinasyonlarından. Dünyada uzun dönemli, al ya da öde yükümlülüğü olan kontratların yerine daha esnek ve rekabetçi fiyatları gördüğümüz bir döneme geçiyoruz" diye konuştu. LNG'nin toplam ithalattaki payının arttığı ve buna uygun piyasa modelinin oluştuğunu aktaran Bayraktar, şunları kaydetti: "Petrol ve gaz aramacılığında 2023'e kadar sürecek orta vadeli bir arama programı geliştirdik. Özellikle denizlerdeki aramalarımızı yoğunlaştırmaya gayret ettik. Yeni dönemde, Karadeniz'de yılın ikinci yarısından sonra çalışmalara başlamayı hedefliyoruz. Fatih sondaj gemimizle özellikle Karadeniz'deki aramaları gerçekleştirmek istiyoruz."




Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 25.02.2020




Share |




YORUMLARINIZ


Ne iş yapar bu gemiler.
Petrol arayan gemi alımları süper. Ama bir günde , şurada 1 gram petrol bulduk , haberini duyalım. Yok. Vatana millete bir maliyeti var bu işin. Bizden başka , akdenizde petrol arayıpta bulamayan yok.

Yazan: Can Ferligil - 27.02.2020 08:42:51




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 HASRETLER Gemicil..
 NARAL Denizcilik
 ORGANİKSAN Ltd.
 VİLLA Denizcilik ..
 TURKON Holding
 KUMSAL1 Gezi Tekn..
 BOSMAR Gemi Acent..
 AQUANAUT Diving
 MİRA Denizcilik
 SERVER Denizcilik..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim