Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
BAE'den Hafter'e yasa dışı uçak yakıtı gemisi
Libya'da Trablus merkezli Ulusal Petrol Kurumu (NOC) Başkanı Mustafa Sanallah, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) darbeci general Halife Hafter'e uçak yakıtı göndermesini kınadı.

BAE'nin, Hafter'in kontrolünde olan ülkenin doğu kesimine yakıt göndermesini, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından kararlaştırılan silah ambargosuna aykırı olarak niteleyen Sanallah, ülkenin doğusundaki yönetimin yakıt ithal etmesinin yasa dışı olduğunu vurguladı.

Ulusal Petrol Kurumu pazartesi akşamı yayımladığı açıklamda, BAE'den gelen ve uçak yakıtıyla dolu "Gulf Petroleum 4" isimli geminin Bingazi limanında birkaç gün boyunca demirlediğini belirtmişti.

Uluslararası meşruiyetinden kaynaklı olarak Libya'ya yakıt ithali konusunda tek yetkili taraf olduğunu hatırlatan kurum, BAE'nin bu adımının uluslararası kanunlara aykırı olduğunu ifade etmişti.

Sanallah, BM ve Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin (UMH) yanı sıra birçok hükümete, geminin ihlaliyle ilgili bilgilendirme yaptıklarını söyledi.

Petrolde kayıp 2,7 milyar dolar

4 Nisan'da başkent Trablus'u ele geçirmek için saldırı başlatan darbeci general Halife Hafter, Uluslararası toplum tarafından tanınırlığı olan UMH'nin gelirini kesmek için petrol ihracatını sıfırlamaya çalışıyor.

Hafter'e bağlı Petrol Tesisleri Muhafızları isimli silahlı grup, 18 Ocak'ta yine Hafter kontrolündeki Sirte Operasyon Dairesi'nden gelen talimatla "Petrol Hilali" bölgesindeki Brega, Ras Lanuf, Hariga, Zuveytine ve Sidra petrol ihracat limanı ile Şarara ve el-Fil kuyularını kapattığını duyurmuştu.

Hafter'in petrol ihracatını engellemek için attığı bu adımdan sonra Trablus'taki Merkez Bankasının gelirinde büyük kayıplar meydana geldi.

Libya'da günlük üretim kapasitesi 1,2 milyon varilden yaklaşık 120 bin varile düşmüş durumda. NOC, petrol gelirindeki kaybın 2,7 milyar dolara yaklaştığını açıklamıştı.




Kaynak: TRThaber
Eklenme tarihi: 17.03.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BORLU Çevik Akary..
 ÖZPINAR Denizcili..
 TUZLA Tersanecili..
 İSKELE Denizcilik..
 BİSTEK Gemi Elekt..
 DENİZ-AY Denizcil..
 TURCOBOSFOR Dnz T..
 DEKAMAR
 GULNAK Dnz. Nak. ..
 FENWICK MARITIME
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim