Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
16 Nisan 2024
Haber
Anket
Karantinadaki geminin Türk işletmecisi konuştu
Yunanistan’da karantinaya alınan El. Venizelos isimli Ropax (yolcu ve araç taşıyabilen) gemisinin işletmecisi Vedat Uğurlu, gemideki 383 kişinin mürettebat ve otel hizmeti verecek görevlilerden oluştuğunu belirterek, “Tahliye etmek için üç ülke dolaştık” dedi.



Çeşme Limanı’ndan İspanya’nın Cadiz Limanı’na gitmek için yola çıkan 176 metre uzunluğunda El. Venizelos, İspanya hükümetinin aldığı karantina kararına takılmıştı. Gemi, 23 gün Türkiye ile Yunanistan arasında dolaştıktan sonra Pire Limanı’nda karantina altına alınmıştı.

Milliyet’e konuşan geminin işletmecisi Vedat Uğurlu, gemideki 375 kişinin hiçbirinin yolcu olmadığını, hepsinin otel hizmeti için belirlenen garson, barmen, temizlikçi, aşçı, resepsiyonist ya da teknik eleman olduğunu belirtti. Uğurlu, süreci şöyle anlattı:

“Geminin kaptanı ve 36 mürettebatı Yunan. 160 Türk, 187 diğer ülkelerden görevlilerle 9 Mart’ta Çeşme’den ayrıldık. 14 Mart’ta vardığımız Cadiz’de koronovirüs kararına takıldık. İspanya’nın kararı uyarınca Çeşme’ye dönerek otel görevlilerini indirmek istedik. Çeşme’de yetkililer Türkleri denizden tahliye yapmamızı istediler ama Ropax gemisinden bunun mümkün olmayacağını söyleyerek reddettim. Yunanistan çağrımıza yanıt verdi ve 22 Mart’ta gemidekileri tahliye etmek için Atina’ya gittik. Görevlileri İstanbul’a ve Ukrayna’ya götürmek için iki özel uçak kiraladım. Fakat Yunan hükümeti aynı gün sokağa çıkma yasağı ilan etti.”

‘Hasta kimse yok’

“Bu sırada kalite müdürümüz 72 yaşında kronik kalp hastası İsviçreli Remy Kim hastalandı. Korona belirtileri görülmese de Kovid-19 koşulları uygulandı. İsviçreli çalışma arkadaşımızla Endonezyalı bir çalışanı indirdik. Gemimizde koronavirüs ya da benzeri şikayetle yatan ateşi 36’nın üstünde kimse bulunmuyor. Yunanistan Vatandaşı Koruma Bakan Yardımcısı 119 kişide bulguya rastlandığı yönündeki açıklamasının ardından personelimizin büyük kısmı otellere yerleştirilecek, gemide kalanların kontrolleri düzenli 14 gün boyunca devam edecek. Resmi makamlar dışındaki ortaya atılan asılsız bilgilere itibar edilmemeli. Gemide operasyon sorumlusu Orkan Kayarlı bulunuyor ve Türkiye Başkonsolosluğu ile temas halinde.”

*****************

KONU İLE İLGİLİ DİĞER HABERLERİMİZ;
- İçinde 160 Türk olan gemi Yunanistan'da karantinaya alındı






Kaynak: Milliyet (Gökhan Karakaş)
Eklenme tarihi: 05.04.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KALE Grubu
 KORAL Ship
 İSTANBUL MARİNE P..
 MEKE Group
 PAKSOY KARDEŞLER ..
 KARTAL Gemi İşlet..
 SELEN Denizcilik
 MOST Denizcilik
 BATUM Denizcilik ..
 ÇANAKKALE Ayna De..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim