Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
İtalya'da yanan gemi, Dikili'de batmak üzere
Libya’dan Türkiye’ye giden, Türk şirketi Isbir Shipping'e ait Bolivya bayraklı ‘M/V Bellatrix' isimli gemide İtalya açıklarındayken yangın çıktı. Geminin Türk 3. Kaptanı, tüm yaşananları anlattı. Şu anda da Dikili açıklarında demirli bir şekilde bulunan geminin mürettebatının çok zor durumda olduğunu söyleyen 3.cü kaptan, geminin su aldığını ve batma tehlikesinin olduğunu da aktardı.

Deniz Ticaret Gazetesi 'nde yayınlanan habere göre, M/V Bellatrix gemisi, 1'i Türk 11'i yabancı uyruklu mürettebatıyla Libya’dan Türkiye’ye dönüşte gemide İtalya açıklarındayken yangın çıktı. Geminin Türk 3.Kaptanı yaşananları anlattı.



"Yangına ilk müdaheleyi ben yaptım"

Yangına ilk müdaheleyi kendisinin yaptığını söyleyen kaptan; '' 08.04.2020 tarihinde Libya'dan Türkiye'ye giderken, İtalya açıklarında gece 04:00 saatlerinde bacadan çıkan yangına, yangın tüpü ile ilk müdahaleyi yaptım. Daha sonra çarkçı başı ile birlikte yangın hortumunu bağlayıp yangını söndürmeye çalıştık . O esnada köprü üstünde bulunan kaptana yardım çağrısı yapıp yapmadığını sordum, bana yaptığını söyledi. Makina dairesinde elektrik panolarının üzerine su gelince yangın pompası çalışmadı. Daha sonra çarkçı başı ile birlikte yapabileceğimiz bir şey kalmayınca dışarı çıktık. Kaptana evrakları sordum, o da içeride oldugunu söyledi, yani evrakların yanmasına müsade etti.'' dedi.

"Geminin sigortasının sahte olduğu anlaşılınca İtalya’ya almadılar!"

Olayın ardından 12 kişilik mürettebatın yardım çağrısına yakında bulunan başka bir Elkenz Denizcilik’e ait Türk gemisi M/V Arife gitti. M/V Bellatrix mürettebatı, M/V Arife gemisine bindi. İtalyan Sahil Güvenlik, M/V Arife’nin en yakın limana gelmesini istedi. M/V Arife, yanan geminin mürettebatını teslim ederek İspanya’ya doğru yoluna devam etmek için İtalya’nın Augusta Limanı’na gitti. Ancak İtalyan yetkililer, Bellatrix gemisinin sigortasının sahte olduğunu söyleyerek mürettebatı limana almadı. Gemiye yoluna devam etmesini söyleyen İtalyan yetkililer, Akdeniz’de başı boş kalan Bellatrix’e ekip göndermedi.



"Aliağa da bizi almadı!"

Tekrar Arife gemisi ile birlikte Bellatrix'e döndüklerini söyleyen kaptan; ''Römorkör bizi alıp tekrar gemiye çıkarttı. Biz de bu şekilde Türkiye'ye, İzmir Aliağa'ya geldik. Ancak Aliağa da bizi içeri almadı. Şu an Dikili'de demirdeyiz, çok zor durumdayız ve hala bekliyoruz.'' dedi.

"Gemi Personelinin Parmakları Koptu"

Bir Hintli personelin de yangın sırasında, yangına müdahale etmeye çalışırken elinin parmaklarının koptuğunu söyleyen kaptan; ''Personelin eli kötüye gitmeye başladı. İlaç tedavisi yapıyorum ama bir yere kadar bir an önce sağlık ekiplerinin müdahale etmesi lazım.'' diyerek yetkililerden yardım talebinde bulundu, kurtarılmayı bekliyorlar.






Kaynak: Denizticaretgazetesi
Eklenme tarihi: 19.04.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 PİRANA Dalış Ltd...
 ÇİFÇİLER Denizcil..
 DENTA Denizcilik
 DOKA MARİN Gemici..
 ALİDAŞ Liman İşle..
 M&M
 MOST Denizcilik
 SAN-MAR Denizcili..
 EMİROĞLU Denizcil..
 ÖZLER İskele Ltd...
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim