Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Cihad Delen'e Wakeham ödülü
Türk Loydu'nun desteklediği Araştırma Görevlisi Cihad Delen, The Royal Institution of Naval Architects tarafından Wakeham ödülüne layık görüldü.

Türk Loydu Vakfı’nın doktora tez çalışmasını desteklediği İTÜ Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Cihad Delen, The Royal Institution of Naval Architects tarafından Wakeham ödülüne layık görüldü.

Katkı ve desteklerinden ötürü Türk Loydu’na teşekkürlerini sunmak üzere genel merkeze ziyarette bulunan Cihad Delen’e, Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu tarafından kazandığı ödül ve Türk gemi inşaatı ve denizcilik sektörüne sağladığı uluslararası akademik katkıdan dolayı bir başarı plaketi verildi.

Türk Loydu Vakfı akademik bursiyerlerinden İTÜ Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği Bölümü araştırma görevlisi Cihad Delen, gemi inşaatı ve denizcilik alanında uluslararası üne sahip, Londra merkezli The Royal Institution of Naval Architects tarafından her yıl 35 yaş ve altındaki bir bilim araştırmacısına verilen “Wakeham Ödülü”nü, İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Şakir Bal danışmanlığında hazırladığı makalesiyle almaya hak kazandı.



Aldığı ödül sonrası Türk Loydu’nu ziyaret eden Cihad Delen için plaket töreni düzenlendi. Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hakan Akyıldız’ın katıldığı plaket töreninde, Cihad Delen’e Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu tarafından Türk denizciliğine uluslararası katkı sağladığı için bir başarı plaketi verildi.

Melikoğlu : “Gurur duyduk”

ürk Loydu Vakfı’nın faaliyet alanları kapsamındaki karşılıksız burs, akademik destek ve eğitim yardımlarının, ülkemize yararlı insan kaynağı yetiştirilmesine katkı sağlamak yoluyla, toplumsal sorumluluğun yerine getirilmesinin amaçladığını belirten Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu, Cihad Delen’in İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Şakir Bal danışmanlığında hazırladığı makalesiyle “RINA Wakeham Prize” ödülünü kazanması sebebiyle gurur duyduklarını ifade etti.

Melikoğlu, ödüle konu olan akademik çalışmanın, Türk Gemi İnşaatı alanına katkıları olan, İTÜ Makina Fakültesi Gemi İnşaatı Kurucu Kürsü Başkanlığı görevini yapan ve ülkemizdeki ilk gemi inşaatı profesörü unvanına sahip Prof. Edmund Victor Telfer çalışmalarını günümüze de taşıdığı için önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Prof. Edmund Victor Telfer anısına

Cihad Delen ise şunları söyledi :

‘’Royal Institution of Naval Architects tarafından 35 yaş altı en iyi araştırmacılar için verilen Wakeham ödülüne, Prof. Dr. Şakir Bal ile birlikte hazırladığımız ve 2019 yılında yayımlanan “Telfer’s GEOSIM Method Revisited By CFD” başlıklı akademik çalışmayla layık görüldüm. Bu çalışmanın başlıca motivasyon kaynağı, Türk Gemi İnşaatı alanında hatırı sayılır katkılara sahip Prof. Edmund Victor Telfer’in değerlerini hatırlatmak ve çalışmalarını günümüze taşımaktır. Dolayısıyla bu çalışma 1946-1951 yılları arasında İTÜ Makina Fakültesi Gemi İnşaatı Kurucu Kürsü Başkanlığı görevini yapan ve ülkemizdeki ilk gemi inşaatı profesörü unvanına sahip Prof. Telfer’in aziz hatırasına adanmıştır” diyerek, akademik çalışmalarına destek olan Türk Loydu Vakfı’na teşekkür etti.

Türk Loydu Hakkında

Türk Loydu; 1962 yılında TMMOB Gemi Mühendisleri Odası tarafından kurulmuş, Türkiye Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Şirketleri , Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), İMEAK Deniz Ticaret Odası, İstanbul Sanayi Odası, Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Armatörler Birliği, Gemi İnşa Sanayicileri Birliği, Kazan ve Basınçlı Kap Sanayicileri Birliği gibi birçok değerli paydaşa sahip klaslama, muayene ve belgelendirme hizmetlerini sağlayan bir “Klaslama ve Uygunluk Değerlendirme Kuruluşu” dur.

Türkiye’nin önemli sektörel kuruluşlarının bir araya gelerek, ülkemizin öz kaynaklarıyla oluşturduğu Türk Loydu; o günden bu yana sürekli hizmet alanlarını genişleterek, deniz ve kara endüstrisindeki gelişmelere öncülük etmiş ve sektörü sürekli bilgilendirerek gelişimini sürdürmüştür. Bugün gelinen noktada hizmetlerini uluslararası tanınırlığı olan akreditasyonlar ve yetkiler çerçevesinde sürdürmekte, çeşitli alanlarda yetkin teknik kadrosu ile geniş bir yelpazede gemi klaslama, yönetim sistemleri, ürün ve personel belgelendirme, muayene, onaylanmış kuruluş, üçüncü taraf kontrolörlük ve gözetim hizmetleri vermektedir.





Kaynak: denizcilikdergisi
Eklenme tarihi: 19.06.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ÇANAKKALE Liman İ..
 KURUOĞLU Denizcil..
 FAAL Denizcilik
 DMY Denizcilik A...
 DOĞRU Denizcilik
 RANA Denizcilik
 İÇDAŞ A.Ş.
 İSKELE Denizcilik..
 İDÇ Denizcilik
 AMATUSA Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim