Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Kurtarılan Türk denizciler İNCE KASTAMONU gemisi ile dönüyor
Eritre'de üç aydır alıkonulan ve Türkiye'nin girişimleriye bırakılan üç Türk denizciden ikisi M/V İNCE KASTAMONU gemisiyle dönüş yoluna koyuldu.

Tekneyle dünya turu yaparken Eritre’de askerler tarafından gözaltına alınan ve yaklaşık 3 alıkonulduktan sonra serbest bırakılan üç denizciden ikisi Türkiye’ye doğru yola çıktı. Covid-19’dan dolayı uçuşların olmaması ve teknelerini tamir ettirememeleri nedeniyle Ekim 2020’ye kadar dönememe olasılığı bulunan denizcilerin tahliyesi için İnce Denizcilik devreye girdi.



Cibuti Limanı’nda tahliyede bulunan İnce Denizcilik’e ait M/V İNCE KASTAMONU’ya katılan Selim Ekmekçioğlu ve İbrahim Iğnak gemiyle birlikte Türkiye’ye dönüyor. Erman Lütfü Atamer’in ise uçuşların açılmasıyla beraber uçakla döneceği öğrenildi.



Teklifi seve seve kabul ettik

TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası (GEMİMO) 2. Başkanı ve İnce Denizcilik Teknik Müdürü Yaşar Canca, “Türk denizciliği için çok değişik bir olayın ardından iki denizcimizi getirme teklifini seve seve kabul ettik. 8-9 gün sürecek yolculuğun ardından İstanbul’a gelecek denizcilerimize destek olmak için elimizden geleni yapacağız. 3 Türk denizcisinin esaretlerinin son bulmasına çok sevindik. İnce Denizcilik’e ait Türk bayraklı İnce Kastamonu gemisinin yardım eli uzatması denizci ruhunun temelindeki yardımlaşma duygusunu kanıtladı. Açık denizler insanlığın ortak malı olsa da orada çalışan gemiler ve denizciler bayrağını taşıdığı ülkenin değeri ve temsilcileridir. Türk denizciliğinin ve Türk bayrağının değerinin bilinmesi gerekli. Açık denizler insanlığın ortak malı olsa da, orada çalışan gemiler ve denizciler, bayrağını taşıdığı ülkenin birer değeri ve temsilcileridir. Bizi yönetenlerin Türk armatörleri neden Türk bayrağından uzaklaşıyor sorusunu milli güvenlik sorusu olarak ele almasında fayda görmekteyiz. İnce Denizcilik olarak Dünyanın neresinde olursa olsun önce Türk insanlarının, sonra da tüm Denizcilerin yanında olduğumuzdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.



Ne olmuştu?

Selim Ekmekçioğlu, emekli olduktan sonra Eylül 2017’de “Murat Reis” isimli katamaran yelkenli teknesiyle Türkiye’den denize açılarak dünya turuna başladı. Ekmekçioğlu, Atlas Okyanusu, Büyük Okyanus ve Hint Okyanusu’nu geçtikten sonra mart ayında Sri Lanka’da kendisine katılan Iğnak ve Atamer ile yola devam etti. Maldivler’den Cibuti’ye mart sonunda ulaşan Türk denizciler, burada Covid-19 salgını nedeniyle limana yanaştırılmayınca denizcilere Türkiye’nin Cibuti Büyükelçisi Levent Şahinkaya’nın da yardımlarıyla erzak, su, tüpgaz takviyesi yapmıştı.



Kanal kapatılınca…

Yoldayken salgın sebebiyle kanal kapatılınca Türk denizciler kanalın açılmasını Cibuti’de beklemeye karar verdi ve geri dönmek üzere yol almaya başladı. Ancak Türk denizciler Eritre açıklarına geldiklerinde yakıtları ve gıdaları azalınca karaya yanaşmaya karar verdiler. Eritre’de karaya yaklaştıklarında askerler tekneye çıktı ve denizcilere gözaltında olduklarını söyledi. Birkaç gün bu şekilde bekletilen Türk denizcilerden Selim Ekmekçioğlu, 25 Nisan’da uydu telefonundan gizlice eşini aradı ve durumunu aktardı. Eşinden en son 25 Nisan’da haber alan Şeyda Ekmekçioğlu, Türkiye’nin Eritre Büyükelçiliğine ulaşarak durumu anlattı. MİT’in de devreye girmesiyle beraber denizcilerimizin yerleri tespit edildi ve serbest bırakılmaları sağlandı. Denizciler o günden beri Cubite’de “uçuşların açılmasını” bekliyorlardı.

*****************

KONU İLE İLGİLİ DİĞER HABERLERİMİZ;
- Eritre’de üç aydır alıkonulan Türk denizciler serbest bırakıldı
- Kaybolan Türk denizcilerden haber alınamıyor, Ortada garip bir durum var
- Kayıp Türk denizciler TBMM’nin gündeminde
- Bakan Çavuşoğlu: ‘O denizcilerimizi orada bırakmayız’
- Eritre'deki üç Türk denizciden haber alınamıyor





Kaynak: denizcilikdergisi
Eklenme tarihi: 13.07.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 HAY Shipping
 ONUR Denizcilik v..
 SVR Maritime Corp
 KÖKSALANLAR Deniz..
 GARANTİ Denizcili..
 DOLPHİN Scuba Tea..
 YALOVA Sualtı Su ..
 NOVA Gemi Acentel..
 FERGÜN Denizcilik
 ALAPINAR Su Ürünl..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim