Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Carnival, 13 gemiyi satarak geleceğini kurtarmak istiyor
Carnival Corp. filosundaki 13 gemiyi satarak, işletme maliyetlerini azaltıp geleceğini kurtarmak istiyor. Carnival Corp., Başkan ve CEO Arnold Donald Cuma günü mali analistlerle yaptığı bir konferans görüşmesinde şirketin “gelecek yıl 12 aydan sonra sıfır gelir senaryosunda bile” operasyonlardaki duraklamaya dayanmasını sağlamak için gerekli adımları attığını bildirdi. 



Dokuz kruvaziyer markasının ve 100'den fazla geminin operatörü olan Carnival Corp., hala birkaç bin mürettebatı eve götürenler dışında tüm gemileri durduğundan küresel COVID-19 pandemisinden kurtulmak için attığı adımları özetledi.



MALİYETİ 7 MİLYAR DÜŞÜRDÜK

Donald, açıklamasında şunları söyledi: “Nakit üretimini optimize etmek, borcu ödemek ve zaman içinde yatırımcı kredisine geri dönmemizi sağlamak için daha ince, daha verimli bir şirket ortaya çıkaracağız. Filoyu uzun bir ara veriyoruz ve kıyıdaki operasyonlarımızı doğru şekilde boyutlandırıyoruz. İşletme maliyetlerini yıllık bazda 7 milyar dolardan fazla düşürdük ve önümüzdeki 18 ay boyunca sermaye harcamalarını da 5 milyar dolardan fazla düşürdük.

10 MİLYAR DOLAR EK LİKİDİTE

Ek esneklikle birlikte bir tam yılı daha sürdürmek için 10 milyar doların üzerinde ek likidite sağladık. Yeni gemi teslimatlarını etkin bir şekilde ertelerken, varlıklarını agresif bir şekilde kaybettik. Dünyanın dört bir yanından tıp uzmanları ve bilim insanlarına danışarak bilgilendirdiğimiz yollarla halk sağlığının çıkarlarına en iyi şekilde hizmet ederken operasyonlara devam etmek için çok çalışıyoruz.

13 GEMİ 90 GÜN İÇİNDE FİLODAN AYRILIYOR

Şirket, varlıkların dökülmesiyle ilgili olarak, yaklaşık 90 yüzde kapasite azalması için 13 gemi önümüzdeki 90 gün içinde filodan ayrılıyor..

2023’ kadar yeni gemi teslimatları da erteleniyor. İlk olarak 2020 mali ve 2021 mali yılında teslim edilmesi planlanan dokuz gemiden sadece beşi, 2021 mali yılı sonuna kadar teslim edilecek.



AIDA, AĞUSTOS’TA SEFERE ÇIKIYOR

Alman markası AIDA, Ağustos ayında başlayarak üç gemi ile Almanya'daki limanlardan yola çıkmayı planlıyor. Yolcu operasyonlarına devam eden ilk. Carnival Corp. markası AIDA hiçbir limanı aramayacak ve yüzde 50'den az yolcu kapasitesi, konuklar ve mürettebat için sıcaklık kontrolleri, fiziksel uzaklaşma yönergeleri, artan azaltma ve sanitasyon çabaları gibi ek güvenlik önlemleri uygulayacak.”



AIDA, 1000'DEN FAZLA REZERVASYON ALDI

Donald, konferans görüşmesinde AIDA'nın rezervasyonların bir günde 1000'den fazla rezervasyon aldığını belirterek “Çok fazla bastırılmış talep var. 2021 seferine talep devam ediyor” dedi.

Carnival yaptığı açıklamada, "Pazarlama ve satış harcamalarında önemli ölçüde azalma olmasına rağmen, şirket 2021 için yeni rezervasyonlardan talep görmeye devam ediyor. En son rezervasyon dönemi olan Haziran 2020'nin ilk üç haftasında, 2021 rezervasyonlarının yaklaşık yüzde 60'ı yeni rezervasyonlardı. Geri kalan 2021 rezervasyon hacimleri, konukların gelecekteki seyir kredilerini (FCC) gelecekteki belirli yolculuklara uygulamalarından kaynaklandı ”dedi.



Donald, Carnival markaları, ödenen miktardan daha yüksek geri ödemeler veya geliştirilmiş FCC'ler sunduğunu, 21 Haziran itibariyle misafirlerin yaklaşık yarısının nakit geri ödeme talep ettiğini belirterek şöyle devam etti:

Donald, “Şu anda gördüğümüz rezervasyon desenleri bizi çok cesaretlendiriyor, Dünyanın içinde bulunduğu mevcut durum göz önüne alındığında, bir tatil deneyimi ve değer yolculuğunun ne kadar güçlü olduğunun kanıtı olan yeni bir gezintimiz var” dedi.

SANAL ORTAMDA KÜRESEL BİLİMSEL ZİRVESİ

Carnival Corp., Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi ile koordineli olarak 28 Temmuz'da COVID-19'da çevrimiçi bir Küresel Bilimsel Zirvesi düzenliyor. Forum halka açık ve ücretsiz. Konuşmacılar ve panelistler, diğerlerinin yanı sıra, katılmak için gönüllü olan Bilim İnsanları COVID-19'u durdurmak da dahil olmak üzere çok çeşitli bilim, araştırma ve iş geçmişini temsil eden şirketin uzman danışmanları katılıyor.





Kaynak: Türkiyeturizm
Eklenme tarihi: 13.07.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 FERGÜN Denizcilik
 ÇANAKKALE Liman İ..
 CAPT.ELSEK Intern..
 CSM Denizcilik ve..
 AKINTÜRK Ltd. Şti..
 MARTRANS
 GÖKALP Denizcilik
 GRANDİ Gemi Kiral..
 DALSAN Liman İnşa..
 TRANSATLANTIK Den..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim