Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Lüks yolcu gemileri sökülmek üzere Aliağa'ya geliyor
Türkiye, Akdeniz çanağında gemi geri dönüşüm faaliyetlerinin sektörel olarak yapıldığı tek ülke konumunda. Dünyadaki gemi geri dönüşüm faaliyetlerinin yüzde 97'si Türkiye'nin de dahil olduğu 5 ülke tarafından yürütülüyor. İzmir-Aliağa'daki 22 geri dönüşüm firmasının toplam dönüşüm kapasitesi yaklaşık 1 milyon ton. Bu yılın ilk çeyreğinde irili ufaklı 31 geminin geri dönüşüme tabi tutulduğu Aliğa’daki bu tesislere doğru son yolculuğunu yapan gemiler arasında hangileri yok ki... İngiliz donanmasının son uçak gemileri HMS Illustrious ve HMS Invincible, Irak Savaşı'nın efsane gemilerinden Ark Royal, 1982'deki Falkland Savaşı'nı İngiltere'ye kazandıran HMS Plymouth, bir döneme damgasını vuran televizyon dizisi Aşk Gemisi...

Koronavirüs salgınıyla birlikte savaş gemilerinin ardından şimdi de cruise'lar jilet olmayı bekliyor. Yola çıkan dünyanın en büyük cruise gemileriyle ilgili 16 Temmuz’da sizlerle bir haber paylaşmıştık.

İflas eden İspanyol Pallmantur, 3 gemisini gönderdi



COVID-19 salgınında ilk karantina uygulaması şubat ayının başında Japonya'da demirleyen Diamond Princess yolcu gemisinde yapılmıştı. Bu tarihten itibaren peş peşe gemilerden gelen haberler, sektörde de iflasların başlamasına neden olmuştu. İflas eden şirketlerin başında da dünyanın en büyük cruise filolarından birine sahip olan İspanyol Pullmantur geliyor. Bu alanda dünyanın en büyüğü olan Royal Caribbean'ın yüzde 49'unun sahibi olan Madrid merkezli Pullmantur, haziran ayında İspanya Yönetimi'ne iflas başvurusunda bulundu. Şirket, filosundaki 3 dev cruise gemisini önce Malta ve İtalya'ya gönderdi. Burada 3 dev geminin değerli sayılan iç kısımları söküldü ve satışa çıkarıldı. Ardından her 3 gemi sökülmek için İzmir Aliağa'ya demir attı. Bu gemilerin isimleri ise MS Sovereign, Monarch ve MV Horizon’du.

2 gemi geldi, 2'si de yolda



İşte bu gemiler söküm için sırada beklerken, bu listeye dünyanın en büyük cruise şirketlerinden biri daha eklendi. Filosunda 25 gemi barındıran ABD’li Carnival Cruise Line, en önemli 2 gemisini Aliağa’ya doğru son yolculuğuna gönderdi. Bu gemilerden Carnival Fantasy, İzmir’e demir attı. Diğer bir cruise gemisi olan Carnival Inspiration ise önümüzdeki günlerde söküm için Aliağa’ya gelecek. COVID-19 salgınından da etkilenen Carnival Cruise Line, Carnival Fascination ve Carnival Imagination’ı da satarak Aliağa’ya göndermeyi planlıyor. Bu yılın ilk çeyreğinde irili ufaklı 31 geminin jilet olduğu Aliağa’ya daha önceleri savaş gemileri geliyordu. Şimdi ise yolcu gemileri. Türkiye uzun zamandır cruise ile gelecek yolcuları bekliyordu. Evet, cruise’lar geliyor ancak yolcuları olmadan.

*****************

KONU İLE İLGİLİ DİĞER HABERLERİMİZ;
- Virüsten iflas eden cruise'lar İzmir'de sökülüyor




Kaynak: Dünya (Kerim Ülker)
Eklenme tarihi: 07.08.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GÖKALP Denizcilik
 TURCOBOSFOR Dnz T..
 YOROZ Agency
 CAPELLA Denizcili..
 BEYTUR Turizm
 DENİZ-AY Denizcil..
 ARAZLAR Denizcili..
 PAŞABAHÇE Denizci..
 MASTER Petrol
 YÜTEK Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim