Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Boğazlar için geliştirilen milli sistem Doğu Akdeniz'de de kullanılacak
Geçen yıl Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve HAVELSAN arasında imzalanan protokol kapsamında gemi trafik hizmetlerinde yerli ve milli yazılım hamlesi yapan Türkiye, bu yazılımları öncelikle boğazlarda, ardından KKTC ve Doğu Akdeniz’i de kapsayacak Doğu Akdeniz Gemi Trafik Hizmetleri Projesi için de kullanacak.



Türk boğazlarında gemi trafik hizmetleri için harekete geçen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, söz konusu hizmetlerdeki yazılımları millileştiriyor. Bu yazılımlar boğazlardan sonra KKTC ve Doğu Akdeniz’i de kapsayacak Doğu Akdeniz Gemi Trafik Hizmetleri Projesi için de kullanılacak.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, Türkiye’nin denizcilik alanında yapmış olduğu en önemli yatırımlardan biri olan gemi trafik hizmetleri, radarlar, otomatik tanımlama sistemi, sensörler, normal ve gece görüş kameraları, telsiz haberleşme cihazları gibi birçok elektronik sistemin entegrasyonu ile oluşturuldu. Birçok etkenden oluşan bu sistemin amacı ise deniz trafiğinden kaynaklanabilecek risk ve tehlikelere karşı çevre güvenliğini artırmak.

Türkiye bağımsızlığını ilan edecek

Son dönemde yerli ve milli yazılımlara önem veren Türkiye, bu denli önemli bir konuda da yeni bir hamlede bulundu.

Gemi trafik hizmetlerine ilişkin yazılımların yerli ve milli olması için geçen yıl Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve HAVELSAN arasında protokol imzalanmıştı. Bu konuda ilk çalışmalar da Türk boğazlarındaki güvenliğin sağlanması için başlatıldı. Bu yılın sonunda tamamlanması planlanan proje ile millileştirilecek altyapı sayesinde Türkiye bu alanda bağımsızlığını ilan edecek.

Doğu Akdeniz'de de kullanılacak

Türkiye'nin büyük önem verdiği bu yerli ve milli yazılım ilk olarak Türk boğazlarında kullanılacak. Daha sonra ise kritik öneme sahip Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) ve Doğu Akdeniz'i de bünyesinde barındıracak olan Doğu Akdeniz Gemi Trafik Hizmetleri Projesi için de kullanılacak.

KKTC'ye gemi trafik hizmetleri sistemi

Bu yerli ve milli proje kapsamında KKTC'ye 1 gemi trafik hizmetleri merkezi ile 2 trafik gözetleme istasyonundan oluşan gemi trafik hizmetleri sistemi kurulacak. Kurulacak gemi trafik hizmetleri sistemi Mersin gemi trafik hizmetleri ile entegre edilecek.

Türkiye, konumunu sağlamlaştıracak

Proje tamamlandığında Türkiye, Doğu Akdeniz’de egemenlik alanlarını 7/24 izleyerek kontrol edecek ve deniz egemenlik alanlarında stratejik konumunu sağlamlaştıracak.




Kaynak: Yeniakit
Eklenme tarihi: 17.08.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 HACI İBRAHİM HACI..
 BEYA Denizcilik
 AKUADEM Ltd Sti
 BEYTUR Turizm
 ATLAS Gemi İşletm..
 ÖZGÜR GÖRSEV Su S..
 ASWAN Shipping
 BOCA Denizcilik v..
 MEGA-MAR Denizcil..
 APEKS Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim