Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Oruç Reis, dünyadaki 7 özel gemiden biri
Osmanlı’da denizcilik tarihine damga vuran Oruç Reis’in zorlu fırtınalar karşısında söylediği ve tarihe geçen “Yaşama hakkın, mücadele gücün kadardır” sözünü, bugün Doğu Akdeniz’de Oruç Reis Sismik Araştırma gemisi yaşatıyor. Aynı donanımlara sahip dünyada sadece 7 gemi var.



Osmanlı denizciliğine damga vuran Oruç Reis'in ismini alan sismik araştırma gemisi, Doğu Akdeniz'deki çalışmalarına bakım ve onarım için kısa bir süre ara verdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı "Gemi, ikmal ve bakım işlemlerinin ardından sismik arama ve araştırma faaliyetlerine devam edecektir" açıklaması yaptı.

3 BİN 525 KM SİSMİK VERİ

10 Ağustos'ta Akdeniz'de Demre-1 lokasyonunda sismik arama ve araştırma faaliyetlerine başlayan Oruç Reis, bugüne kadar söz konusu sahada 3 bin 525 kilometre sismik veri topladı.

Oruç Reis Türkiye'nin çevresinde binlerce kilometrelik alanı tararken, 2017-2020 yılları arasında 11 bin 900 kilometrelik alanda 2 boyutlu (2 D) sismik veri topladı. Toplanan 3 boyutlu (3 D) veriler ise 4 bin 872 kilometre kareye ulaştı.

2017'den bu yana Karadeniz ve Marmara'daki aramalarını tamamlayan Oruç Reis, bugüne kadar 4 alanda 3B sismik araştırma yaptı. Bunlar arasında Sarıyer, Karadeniz İğneada, Güney Marmara ve Batı Güzelyurt bulunuyor. 2017 yılından bu yana yapılan 2B sismik etütlerin bölgeleri arasında ise Karadeniz'de Zonguldak ve İğneada bölgeleri, Akdeniz'de ise Kaş, Kumluca ve Demre alanları yer alıyor.

Uzaktan kumandalı su altı aracı ile bin 500 metre su derinliğine kadar deniz tabanı incelemesi ve deniz tabanı görüntülemesi yapabilen Oruç Reis, deniz tabanından 18 metreye kadar karot numunesi alabilen cihazları sayesinde farkını ortaya koyuyor.

Oruç Reis 2D ve 3D sismik, gravite, manyetik ve jeofizik araştırmaları yapabilme kabiliyetine sahipken, 8 bin metre derinliğe kadar 3 boyutlu ve 15 bin metreye kadar 2 boyutlu veri toplayabiliyor. Üretim sürecinden takip ve destek gemilerine, sigortalamasından çalışma ekibine kadar "yerli ve milli" olma özelliği taşıyan Oruç Reis, dünyadaki yüksek donanımlı ve çok amaçlı 7 sismik araştırma gemisinden biri durumda.




Kaynak: Sabah (Barış Şimşek)
Eklenme tarihi: 15.09.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 INTERGLOBAL Deniz..
 ORIENT Shipping C..
 KEREM Denizcilik
 ÜÇEL Denizcilik A..
 ÇEŞME Balik Turu
 CENKER Denizcilik..
 AGS Union İnşaat ..
 UNICOR İnternatio..
 ER-MAR Denizcilik..
 CENGİZ Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim