Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Intercargo'dan gemi kiracılarına mürettebat değişikliği çağrısı!
INTERCARGO, gemi kiralayıcılarının bazı durumlarda mürettebat değişikliklerini engellediğinin altını çiziyor. Intercargo aynı zamanda son aylarda, salgın sırasında mürettebat değişikliklerini kolaylaştırmak için hükümetlere ve kuruluşlara yardım çağrısında bulunuyor.

Örgüt yaptığı açıklamada, "Intercargo, charter döneminde mürettebat değişikliğini doğrudan reddetmeleri nedeniyle bazı kuru yük gemi kiracılarının merhametsiz uygulamalarını şiddetle kınıyor. Bu, denizcilere denizcilik sektörünün güvenliği için elzem olan temel dinlenme imkânlarını sunmaya yönelik endüstri çapında çabaları boşa çıkartıyor." dedi.

Açıklamada; ''Mürettebat değişikliğinin engellenmesi zaten yoğun olan işgücünün üzerindeki yükü artırdı. Mürettebat, bir gemiyi kiralayanların talimatlarına uygun olarak işletmek için iyi dinlenmiş olmalıdır.'' ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca mürettebat değişikliklerine karşı uygulanan bazı yasakların altını çiziyorlar. Örneğin, Güneydoğu Asya'daki bazı ülkelerde mürettebat değiştiren dökme yük gemilerinin izleyen 14 gün boyunca charter (kiralayan) tarafından "toksik" olarak değerlendirildiği söylendi. Bununla birlikte, mürettebat değişikliklerinin, gemilerdeki son koronavirüs olayları nedeniyle bir sağlık sorunu haline geldiği belirtildi.

Geçen hafta, Uluslararası Denizcilik İşverenleri Konseyi ve işbirliği içinde çalışan Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu, Manila'da denizciler için yeni bir tesis kurdu.

Mürettebat değişiklikleri hakkındaki endişeleri gidermeyi hedefleyen tesis, Filipinler'deki mürettebat değişiklikleri için sağlık ve güvenlik protokollerine uyulduğuna dair güveni artırmak için mürettebatın test edilmesi ve karantinaya alınması için bir yer sağlayacak. İki örgüt, denizciler için Hindistan ve Ukrayna'da da benzer karantina tesisleri kurmak için araştırma yaptıklarını belirtti.




Kaynak: Denizhaber.com
Eklenme tarihi: 04.11.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GRANDE Ship Manag..
 KARE Eğitim Ltd v..
 MED MARİNE Kılavu..
 TURKON Holding
 İSKOLDEN A.Ş.
 BYZAS Turizm
 KILIÇ Deniz Ürünl..
 ASYELKEN Gemi Ace..
 KALKAN Denizcilik
 OLAY NAUTIC
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim