Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Avustralya, bir gemiyi daha tutukladı: Mürettebat 20 aydır gemide!
Avustralya Deniz Güvenliği Otoritesi (AMSA) limanlarına gelen denizcilerin refahını sağlamak için tasarladığı katı uygulama programına devam ediyor.

Avustralyalı yetkililer, limanlarına gelen denizcilerin refahını sağlamak için tasarlanmış katı uygulama programına devam ediyor. Haftanın başında, Avustralya Deniz Güvenliği Otoritesi (AMSA), mürettebatın uluslararası kabul görmüş çalışma şartlarından çok daha uzun süre çalıştığını bildirerek gemi kalkmadan önce mürettebat değişikliğini şart koştuğu bir gemiyi tutukladı.



9.000 dwt'lik genel kargo gemisi Brio Faith, 2 Kasım'da Avustralya'nın doğu kıyısındaki Alma Limanı'nın küçük bölgesel limanına ulaştı.

AMSA'dan gelen raporlara göre, müfettişler, gemideki Çinli ve Filipinli mürettebat arasında üç kişinin 12 aydan fazla bir süredir, dördünün 16 aydan fazla bir süredir ve ikisinin 20 aydan fazla süredir gemide çalıştığını tespit etti.

Gemiyi yöneten nakliye şirketi mürettebatı 2 Kasım'da ülkelerine geri göndereceklerini belirterek planlanan mürettebat değişikliğine dair belgeleri göstermiş ancak 3 Kasım günü gemi operatörleri AMSA'ya geri dönüş planlarının suya düştüğünü bildirmişti. Gemi sahipleri, denizcilerin bir sonraki liman olan Şangay'a varana kadar gemide kalmalarını talep etti.

AMSA, denizcilerin denizde geçirdikleri sürenin uzunluğuna bağlı olarak nakliye şirketinin teklifini kabul etmeme kararı aldı. Bunun yerine AMSA, mürettebat değişikliği tamamlanana kadar geminin ayrılmasını yasaklayan bir emir yayınladı.

AMSA operasyon yöneticisi Greg Witherall; ''Denizcilerin refahını sağlamak ve operasyonları güvenli tutmak her operatörün ve gemi sahibinin en yüksek önceliği olmalıdır. Gemide izinsiz olarak geçen yirmi ay tamamen kabul edilemez ve kaza riskinin artması için potansiyel bir nedendir. Denizcilik Çalışma Sözleşmesini uygulamaya, denizcilerle ilgilenmeye ve deniz taşımacılığının güvenliğini sağlamaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Denizcilik şirketi, dokuz denizciyi eve göndererek mürettebat değişikliğini tamamladı. Gemi, asgari personel ihtiyacını karşıladıktan sonra 4 Kasım'da yeniden sefere çıktığı gelen detaylar arasında.

*****************

KONU İLE İLGİLİ DİĞER HABERLERİMİZ;
- Avustralya'dan bir gemiye daha mürettebat hak ihlalleri cezası!
- Avustralya'dan bir gemiye daha ceza!
- Avustralya, gemicilere düşük ücret ödenmesine izin vermedi






Kaynak: Denizhaber.com
Eklenme tarihi: 09.11.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DMV Denizcilik
 KONVOY Denizcilik
 GÜLTER Denizcilik..
 KAMAN Denizcilik ..
 ARAS Gemi Kurtarm..
 DALICI Denizcilik
 EKSİM Denizcilik
 KARE Eğitim Ltd v..
 DİZMAN Denizcilik
 AZAK Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim