Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Kanuni Sondaj Gemisi'nin kulelerini Transservice taşıdı
Karadeniz'e uğurlanan Kanuni Sondaj Gemisi'nin kuleleri kritik bir operasyonla İstanbul Boğazı'ndan geçerek Zonguldak Limanı'na ulaştırıldı. Yüksekliği nedeniyle gemi üzerindeyken köprülerin altından geçemeyen kuleler Transservice Denizcilik isimli şirket tarafından Transservice isimli dev duba tarafından taşındı.



Bir süredir Haydarpaşa limanında kule söküm işlemleri için bulunan Kanuni sondaj gemisi, yapılan tören ile demir alarak Karadeniz’e uğurlanmıştı. Sondaj gemisinin kuleleri, İstanbul Boğazında bulunan köprülerin altlarından yükseklik sebebiyle geçememekteydi. Sondaj gemisine ait kuleler özel olarak yurtdışından getirilmiş vinç ile söküldü ve Transservice isimli dubanın üzerine yerleştirildi. Sondaj gemisinin kulelerini taşıyan Transservice dubası (barge) da İstanbul Boğazı geçişini tamamladı.



Transservice Denizcilik isimli Kemal Öztürk’e ait olan şirketin Transservice (barge) dubası 8500 ton taşıma kapasitesine sahip Türkiye’nin en büyük ve en güçlü semi-submersible (yarı batabilen) dubası. Transservice isimli duba daha önce de ülkemizde yapılmış önemli projeler olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osman Gazi Köprüsü, Haliç Metro Geçiş Köprüsü, Fatih Sondaj Gemisi Kule Taşıması gibi görevlerde yer aldı.



Şirket sahibi Kemal Öztürk, Milli projelerde yer almaktan onur duyduklarını belirterek şu ifadeleri kullandı;

“Bahse konu dubayı 2009 yılında satın aldık ve Türk siciline tescil ettirdik. O günden bu yana, ülke karasularımızda ve bölgemizde dubamız ile başarılı operasyonlar yaptık. Eski dönemlerde olduğu gibi yabancı şirketlerin gelip bu hizmeti vermesinin önüne geçtik ve Türk bayraklı özel amaçlı gemimiz ile özel projelerde bulunduk. Devletimizin sürdürmekte olduğu Milli Enerji Hamlesi içerisinde yine Milli bir şirket olarak bulunmaktan, hizmet vermekten dolayı gurur ve mutluluk duyuyoruz. Geçtiğimiz Mayıs ayında aynı hizmeti Fatih Sondaj Gemisine de vermiştik. Fatih Sondaj Gemisinin de kulelerini Haydarpaşa limanından Trabzon limanına dek taşımıştık. Dileriz ki, önümüzdeki günlerde Kanuni Sondaj Gemisi'nden de tıpkı Fatih Sondaj Gemisinde olduğu gibi güzel ve hayırlı müjdeler alabiliriz.”

Transservice isimli duba üzerine yüklenen Kanuni Sondaj Gemisine ait kule ve parçaları önceki günlerde Zonguldak’ta bulunan Filyos Limanına ulaştı. Kule, montaj işini yapacak vincin kurulumunun ardından Transservice isimli duba üzerinden alınacak ve Kanuni Sondaj Gemisine monte edilecek.





Kaynak: superhaber.tv
Eklenme tarihi: 19.11.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 UMDE Denizcilik
 ÖZLER İskele Ltd...
 ARYA SHİPYARD CO.
 UNİCORİMAN
 MARİNMET Deniz İn..
 CANMAR Denizcilik
 ORGANİKSAN Ltd.
 DENİZ FENERİ Ulus..
 BAKAN Denizcilik
 NEGMAR Denizcilik..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim