Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
16 Nisan 2024
Haber
Anket
Yatçıların gözdesi Hırvatistan
Son on yılda denizcilik ve marina sektöründe önemli atılımlar gerçekleştiren Hırvatistan, kiralamak isteyenler için olduğu kadar ikinci veya üçüncü el tekne satın almak isteyenler için de popüler.

Adriyatik’in turkuaz renkli sularıyla ünlü güzel ülkesi Hırvatistan, kiralamak isteyenler için olduğu kadar ikinci veya üçüncü el tekne satın almak isteyenler için de popüler. Bunun nedeni fiyatların ülkemize göre yaklaşık yüzde 30 daha ucuz olması. Ancak yine de uzman desteği alın ve beğendiğiniz tekneyi A’dan Z’ye kontrol ettirin.



Adriyatik Denizi’nin yıldızı sayılan Hırvatistan, son on yıl içinde denizcilik ve marina sektöründe önemli atılımlar gerçekleştirdi. Bu durum doğal olarak tekne sayısında artışa neden oldu. Kiralama (charter) sektörü de bu gelişmeden payını aldı. Bu süreç ülkenin 2013 yılında AB üyesi olmasıyla hızlandı. Nitekim son yıllarda Hırvatistan’dan tekne satın alan Türklerin sayısı artmaya başladı. Bu konuda profesyonel hizmet sunan şirketler var. Onların çatısı altına transfer hizmeti sunan usta kaptanlar aldıkları ücreti sonuna kadar hak ediyor. Tercih edecek olursanız tavsiyem referanslarıyla mutlaka görüşmeniz yönünde. Zira her kaptanla denize çıkılmaz.



Kendi imkânlarıyla gelenler

Bir de teknesini kendi imkânlarıyla getiren amatör denizciler var. Örneğin avukat Muharrem Gürsoy ile kızı ve meslektaşı Meltem Gürsoy bu yolu izleyenlerden. Geçtiğimiz yıl sonunda Hırvatistan’dan aldıkları yelkenlilerini maceralı bir seyir sonrası İstanbul’a getirmeyi başardılar. Privac Marina’dan ekim sonunda palamar çözüp önce Split’e, ardından yer yer sert denizlerle karşılaşıp sağ salim İstanbul Tuzla’ya ulaşan Muharrem ve Meltem Gürsoy, bir anlamda acemi cesareti sergilediklerini açık yüreklilikle dile getiriyor. Ayrıca uzun seyir ve fırtına tecrübesi olmayan amatör denizcilerin tekne transferlerinde deneyimli profesyonel kaptanlardan hizmet almalarını tavsiye ediyorlar. Hırvatistan-Türkiye rotasında üçü profesyonel kaptanlar tarafından idare edilen toplam beş teknelik mini bir filo halinde seyir yapmaları açıkçası onların şansı olmuş. Bunu da samimiyetle dile getiriyorlar. Öte yandan yer yer tanık oldukları kuvvetli havayı ve sert dalgaları YouToube kanallarında keyifli bir sohbetle paylaşıyorlar. Onları Hırvatistan’a yönelten neden tekne fiyatlarının ülkemize oranla yaklaşık yüzde 30 ucuz olması. Pek çok tekne sahibi gibi onlar da uzun araştırmalardan sonra bu yolu izlemiş. Charter sektöründe kullanılmış yelkenlilerini uzun arayışlarından sonra bulmaktan dolayı hayli memnunlar. Tekneleri halen Tuzla Viaport Marina’da bağlı. Onlar ailece gerçekleştirecekleri keyifli seyirler için sezonun gelmesini iple çekiyor.

Son bir not: Kullanılmış tekne satın alacaksanız mutlaka sörvey hizmeti alın. Bir başka deyişle beğendiğiniz tekneyi makine ve diğer donanımları bakımından en ince ayrıntısına kadar kontrol ettirin. Alacağınız raporu evrak dosyanıza ekleyin. İçinizde en ufak bir şüphe kalmasın. Sadece uygun fiyat sizi yanıltmasın.




Kaynak: Milliyet (Hakan Atis)
Eklenme tarihi: 17.01.2021




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ONUR Deniz Nakliy..
 KOÇANLAR Deniz Ta..
 MEGA-MAR Denizcil..
 ORSA Tanker İşlet..
 MOST Denizcilik
 İSTANBUL DENİZCİL..
 ARKAS holding
 SMARİNE Elektrik
 İBC GÜLER
 GOODHOPE Shipping
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim