Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Trabzon Limanı artık çok daha güçlü korunuyor
Trabzon Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğünün son teknoloji teçhizatlarla, kurbağa adam ve uzman personelle güçlendirildi.

Trabzon Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla Trabzon Deniz Limanı Şube Müdürlüğüne uzman personel ve ekipman takviyesi yapıldı. Pasaport-deniz hudut giriş-çıkış görevlerini 1 emniyet amiri ve 6 polis memuru ile icra eden Deniz Limanı Şube Müdürlüğü, son teknoloji teçhizat ve özel olarak yetiştirilen uluslararası geçerliliğe sahip STCW belgeli personelle güçlendirildi.



Deniz Limanı şube müdürlüğüne 12 metre boyunda ve 3,65 metre eninde karakol botu, jet-ski, iki gemi adamı polis memuru, uzaktan kumandalı can simidi, bot kullanma, suda hayatta kalma ile ilk yardım gibi zorlu eğitimleri başarıyla tamamlayan personelin tahsisi sağlandı. Botlara entegre edilecek termal kamera sistemleriyle gece saatlerinde de denetimler aralıksız sürdürülecek. Bunun yanı sıra boğulma, suda mahsur kalma, su altında adli delil arama ve devlet erkanının denizden korunması amacıyla Deniz Limanı Şube Müdürlüğüne bağlı Sualtı Grup Amirliği de 4 kurbağa adamla faaliyete geçti.



Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen fiziki ve sözlü yeterlilik sınavlarından başarılı olan kurbağa adamlar, 2 ay süreli Çanakkale Deniz Polisi Eğitim Merkezi Müdürlüğünde eğitimden geçen Kurbağa adamlar, 42 metreye kadar dalış gerçekleştirip su altında boğulma, mahsur kalma, delil arama gibi her türlü görevi icra edebilecek kapasiteye ulaştırıldı.



Ayrıca boğulma olaylarında kurtarma görevindeki personel için suya inmeden boğulmakta olan vatandaşa en hızlı müdahaleyi yapmak amacıyla son teknolojiye sahip, yaklaşık 20 knot hız yapabilen, 400 metre uzağa gidebilen ve vatandaşı kurtardığında otomatik olarak geri gelebilen 2 uzaktan kumandalı can simidi de Trabzon İl Emniyet Müdürlüğüne tahsis edildi.



Trabzon Deniz Liman Şube Müdürlüğünün modern ve vatandaşa daha iyi hizmet edebilmesi amacıyla Trabzon Yat Limanında 110+110 metrekare olmak üzere 2 katlı toplam 220 metrekare kullanım alanına sahip hizmet binası yapılması amacıyla İl Özel İdaresine gerekli ödenek aktarımının da gerçekleştirildiği belirtildi.



Kaynak: Sabah (Özgür Özdemir)
Eklenme tarihi: 19.01.2021




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ERENLER Denizcili..
 ANADOLU Kimyasal ..
 GEMPORT A.Ş.
 CAPT.ELSEK Intern..
 DALYAN Denizcilik
 İSTANBUL Denizcil..
 İSKELE Denizcilik..
 BUTONİ A.Ş.
 KARADENİZ Ro-Ro T..
 CEM Shipping
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim