Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Korsan saldırısında sigorta devrede
Türk P&I Sigorta Genel Müdürü Ufuk Teker, Gine açıklarında, Türk gemisine yapılan korsan saldırıyı değerlendirdi ve süreci anlattı. Teker, tüm zararın sigortadan karşılanacağını belirterek, kaçırılan 15 personel için de fidye sürecinin hassas yürütülmesi gerektiğini söyledi.



24 Ocak’ta, Gine açıklarında, M/V Mozart isimli Türk gemisi, Nijeryalı korsanların saldırısını uğramıştı. Saldırıda mürettebattan bir kişi yaşamını yitirmiş, 15 kişi de kaçırılmıştı. Kamuoyunda korsan saldırının birçok boyutu konuşulurken, sigorta konusu ise gündeme hiç gelmedi. Oysa korsan saldırıları sigortayı yakından ilgilendiriyor.

Türk P&I Sigorta Genel Müdürü Ufuk Teker, Türk gemisine yapılan saldırı hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Teker, korsan saldırıların, deniz sigortacılığının sürekli gündeminde olduğunu, haftada iki üç saldırı yaşandığını belirterek, sigorta şirketlerinin milyonlarca dolarlık tazminat ödediğini kaydetti. Teker, son yıllarda gemi işletmecilerinin tekne ve P&I sigortalarının (gemilerin yaptırdığı sorumluluk sigortası) yanı sıra bu tür olaylara karşı kaçırma ve fidye sigortası yaptırmaya da başladıklarını ifade ederek, “Özellikle Gine Körfezi, Aden geçişi gibi riskli bölgelere gidildiğinde armatörler fidye sigortasını yaptırıyor” dedi.

Ufuk Teker, M/V Mozart gemisinin, uluslararası sigorta şirketi tarafından sigortalı olduğunu da vurgulayarak, “Geminin gövde sigortası var ve korsanların verdikleri fiziki zararlar sigortadan karşılanacak. Hayatını kaybeden personel de sigortalı. P&I sigortası personelin vefatı, yaralanması ve başına gelen her türlü hadiseyi de kapsıyor” dedi.

FİDYE SÜRECİ HASSAS YÖNETİLMELİ

Önceki senelerde Somali’de kaçırılan, Türk gemilerinin hasar yönetiminde görev aldığını hatırlatan Ufuk Teker, sürecin hassas olduğunu, özellikle gemi işletmecisi ile kaçırılanların ailelerinin sorumlu davranmaları gerektiğini belirterek, şunları söyledi: “Korsanlar, aileleri provoke ederek, gemi işletmecisi üzerinde baskı kurarak, tehdit ederek, ödenecek tazminatı belirlemeye çalışırlar. Mesela, bunun arkasında 50 milyon dolarlık bir sigorta teminatı var dediğinizde bu durum, korsanları provoke edecek, sürecin doğru yönetilmemesine sebep olacak. Tecrübelerimiz gösterdi ki, korsanların ideolojik amaçları yok; para amacıyla personeli alıkoyuyorlar ve olabildiğince iyi bakıyorlar. Bölge zor bir bölge; Nijerya’nın içlerinde, nehir bölgesinde, kabilelerin içerisinde, sık ormanlık arazilerde tutuyorlar. Bu olayları birkaç kabile yönetiyor.”

*****************

KONU İLE İLGİLİ DİĞER HABERLERİMİZ;
- Korsan saldırılarına 'termal kamera' önlemi
- Korsanların kaçırdığı Ukraynalı denizciler 45 gün sonra serbest bırakıldı
- Saldırıya uğrayan 'Mozart' isimli geminin 3 personeli Türkiye’ye geldi
- 15 Türk denizciyi kaçıran korsanlarla ilk temas kuruldu
- Türk mürettebatlı gemiye korsan saldırısı: 1 kişi hayatını kaybetti 15 personel kaçırıldı






Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 08.02.2021




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DALYA-H Shipping
 CVS Denizcilik
 DENİZ Destek
 İZMİR DENİZ NAKLİ..
 MCE KARGO
 MULTISERVICE Ship..
 İSKOMARİNE Denizc..
 BEREM Denizcilik
 AKAR Deniz
 FEYZ Denizcilik L..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim