Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Yat sezonu erken açıldı, Nisan'da 15 mega yat geliyor
Geçen yıl Türkiye’ye gelen mega yatlarda hiç Kovid vakasının yaşanmaması ülkemizi güvenli liman haline getirdi. Mayıs ortasında açılan sezon, bu yıl martta başladı. Nisanda Paskalya için 15 mega yat geliyor.

2020'de alınan pandemi önlemleriyle zengin yat sahiplerinin rotasına giren Türkiye, bu yıl en güvenli liman haline geldi. Geçen yıl gelen yatlardaki bir kişide dahi Kovid vakasına rastlanmamış olması, lüks yatların rotasını erkenden Türkiye'ye çevirdi.



Sezonun erken açıldığını belirten sektör temsilciler, lüks yatların 20 Mart'ta gelmeye başladığı bilgisini verdi. Nisanda Paskalya'yı Türkiye'de geçirecek olan, aralarında Irimari, Paradis, Lady Nina, Khalila, White, Dar, Polar Star gibi ünlü yatların da bulunduğu 15 mega yat ise şimdiden rezervasyonlarını yaptırdı. Pandemiye rağmen 2020'de 200'ü aşkın mega yatın demir attığını hatırlatan sektör temsilcileri, bu yıl rakamın iki katına çıkmasını bekliyor.



PASKALYA'YA GELİYORLAR

Bu yıl sezonun erken açıldığını anlatan Yat Turizm Derneği Başkanı ve Begüm Yatçılık'ın sahibi Begüm Doğulu, "Yat sezonu mayıs ortasında başlar. Ancak bu sene yatlar rotasını ülkemize erken kırdı. 20 Mart'ta gelmeye başladılar. Nisan ayında ise yoğun bir yat trafiği var. Her Paskalya dönemini Avrupa'da geçiren mega yat sahipleri bu yıl nisanda Türkiye'ye demir atacak. Bu dönemde 15 mega yat ülkemizde olacak" dedi.

400'Ü AŞKIN MEGA YAT

Bu yıl Türkiye'ye olan ilginin katlandığını aktaran Doğulu, "Avrupa Rusya, Amerika ve Arap ülkeleri vatandaşları için kısıtlama getirdi. Hal böyle olunca, Rus, Amerikan ve Arap zengin işadamları, yatlarının rotasını Türkiye'ye kırdı. Geçen yaz ülkemizde enfekte olmuş hiçbir yatçının olmaması da güveni artırdı" diye konuştu. Geçen yıl 200'ü aşkın mega yatın Türkiye'ye demir attığını aktaran Doğulu, bu yıl ise 400'ü aşkın mega yat beklediklerini kaydetti.

AŞI PASAPORTU OLURSA DÜMEN ÜLKEMİZE ÇEVRİLİR

AB'nin gündeme getirdiği aşı pasaportunun hayata geçmesi halinde Rus ve Arap yat sahiplerinin dümenini tamamen Türkiye'ye çevirmesine yol açacağını aktaran Begüm Doğulu, "Bu yatlar Avrupa limanları yerine bizi tercih edecektir. Eğer bu tasarı geçerse beklentilerimizin de üzerinde mega yatı Türkiye kıyılarında ağırlarız" dedi. Yat Turizm Derneği Başkanı olarak yatların rotasını ülkemize kırmak için çok yoğun bir çalışma sürdürdüklerini vurgulayan Doğulu, yabancı acentelerle yaptıkları görüşmelerden çok pozitif dönüşler aldıklarını sözlerine ekledi.





Kaynak: Sabah (Betül Alakent)
Eklenme tarihi: 29.03.2021




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 YENAL Denizcilik
 DEDEMAN Holding A..
 İMTRANS Denizcili..
 İSTANBUL34 Vap. H..
 EUROTRADE
 BAASE & ELSEK
 İSTANBULLİNES Den..
 DESAS A.Ş.
 NİSA Uluslararsi ..
 OBA Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim