Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Emekliye ayrılan tekne uygulamalı denizcilik derslerinde kullanılacak
Van Gölü Feribot İşletmesi Müdürlüğü iskelesinde atıl durumda olan 25 ton ağırlığındaki tekne, Bitlis’in Tatvan ilçesindeki Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Denizcilik Alanı Bölümü öğrencilerinin uygulamalı eğitimleri için okul bahçesine taşındı.



Tatvan Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Denizcilik Alanı Bölümü öğretmenlerinin talebi ve okul idaresinin girişimleriyle, yapılan görüşmeler neticesinde Van Gölü Feribot İşletmesi Müdürlüğü iskelesinde atıl durumda olan tekne Tatvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne hibe edildi.

Kale mahallesindeki Tatvan İskelesi'nden vinç yardımıyla alınan 15 metre uzunluğundaki ve 4 metre genişliğindeki tekne, Tır'a yüklendi. Teknenin karayolunda güvenli bir şekilde taşınması için polis trafik ekipleri yol güvenliğini alırken, elektrik kurumu personelleri de elektrik direkleri ve tellerin altından güvenli şekilde geçişi sağladı. Yapılan titiz çalışma neticesinde 25 ton ağırlığındaki tekne, sorunsuz bir şekilde 2,5 kilometre uzaktaki okul bahçesine getirildi. Saray mahallesindeki okulun bahçesinde vinçler yardımıyla Tır'dan indirilen tekne iş makineleri tarafından hazırlanan toprak alana yerleştirildi.

Tatvan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Halil Akhan ile birlikte çalışmaları yerinde takip eden Tatvan Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Fırat Kıranşal, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Meslek dersi öğretmenlerimiz, feribot iskelesinde atıl durumda olan bir tekneyi hibe olarak alabileceğimizi söylediler. Biz de okul yönetimi olarak, öğrencilerimizin eğitimlerine katkıda bulunmak amacıyla bu tekneyi okul bahçesine getirme kararı aldık. Milli eğitim il ve ilçe müdürlüklerimizin desteğiyle yaptığımız görüşmeler neticesinde, Van Gölü Feribot İşletmesi Müdürlüğü'nden bu tekneyi hibe olarak aldık. Tekneyi okul bahçesine getirmek için karada taşınması gerçekleştirilirken, trafik ekipleri karayolundaki güvenliği sağladı ve elektrik kurumu ekipleri de caddelerde ki elektrik tellerinin altından kontrollü bir şekilde geçmemize yardımcı oldu. Tır ve vinçlerle tekneyi okulumuzun bahçesine taşıdık. Bu tekne yaklaşık 25 ton ağırlığında, 15 metre uzunluğunda ve 4 metre genişliğindedir. Öğrencilerimiz artık okulumuzun bahçesinde gemi üzerinde pratiklerini yaparak eğitimlerini sürdürecekler. Bu tekne hem görsel açıdan buraya güzellik kattı, hem de öğrencilerimizin derse olan heyecanının arttıracaktır. Katkılarından dolayı Ulaştırma Bakanlığı'na, Van Gölü Feribot İşletmesi Müdürlüğü'ne, kaymakamımıza, milli eğitim müdürlerimize ve taşımada bize destek olan kurum amirlerine teşekkür ediyorum."




Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 13.04.2021




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 FURUNO Denizcilik
 EGE KUMANYA
 DOGRUYOL Gemi İşl..
 CENK GROUP
 DELTA Marine Yach..
 KAMAN Denizcilik ..
 EKOL Denizcilik
 MİLESTONE Gemi İş..
 EDITH Yatçılık
 MARMARA Deniz Taş..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim