Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Ukrayna'da denizde cesedi bulunan Ordu'lu gemici, toprağa verildi
Ukrayna'da çalıştığı gemiden denize düşen ve 20 gün sonra cansız bedenine ulaşılan Orhan Kaymak (44), memleketi Ordu´nun Perşembe ilçesinde toprağa verildi.

20 Nisan günü Ukrayna´nın Nika-Tera Limanı´nda Kamer Denizcilik şirketine ait 'Sava' adlı gemide yemek molası verildiği sırada gemi personeli Orhan Kaymak ortadan kayboldu. Kendisinden haber alamayan arkadaşları, gemide Kaymak´ı aramaya başladı. Pasaportunu, telefonu ve şahsi eşyalarını gemide bırakarak ortadan kaybolan Kaymak´ın denize düştüğünden şüphelenen arkadaşları, kurtarma ekiplerine bildirdi. Gelen ekiplerin denizde yaptığı aramalarda Kaymak´a ulaşılamadı. Gemicininn cansız bedeni 20 gün sonra deniz yüzeyinde bulundu. Dalgıçlar tarafından denizden çıkartılan Kaymak´ın cesedi, morga kaldırıldı. Olayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.



GÖZYAŞLARI İÇERİSİNDE TOPRAĞA VERİLDİ

Orhan Kaymak´ın cenazesi yakınları tarafından Ukrayna´da teslim alınarak havayoluyla İstanbul´a getirildi. Daha sonra karayoluyla Ordu'ya götürülülen Kaymak´ın cenazesi, Perşembe ilçesine bağlı Babalı Mahallesi´ndeki Uzundüz Cami´inde kılının cenaze namazının ardından Uzundüz Mezarlığı´nda toprağa verildi.

`OĞLUMUN HİÇBİR ŞİKAYETİ YOKTU´

Kaymak´ın babası Teyfik Kaymak, oğluyla en son denize düşmeden iki gün önce konuştuğunu belirterek, "Yurtdışı gemilerinde çalışıyordu. Ukrayna´ya yük almaya gittiler. Ukrayna´da gemi yüklenirken, gece saat 03.30 sularında denize düşüyor. Biz orada onu 20 gün bulamadık. Daha sonra suyun üstüne çıkıyor ve orada bulunuyor. Ukrayna´daki Türk Konsolosluğu otopsi yaptı ve herhangi bir darp izine rastlamıyor ama denize canlı veya ölü mü düştü diye araştırma yapılıyor. Karaciğerinden parça alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma başlatmış. Savcılık gemideki personelin ifadesini alıyor. O konudaki tahkikat devam ediyor. Denize düşmeden iki gün önce bizi aradı. Görüştük kendisiyle. Hiçbir şikayeti yoktu. İyi olduğunu söylemişti. İki gün sonra da kaybolduğunu öğrendik" dedi.

Kaymak´ın ağabeyi Mehmet Ali Kaymak ise, devlet yetkililerine teşekkür ederek, "Sayın Cumhurbaşkanımıza, sayın ulaştırma bakanımıza ve sayın dışişleri bakanımıza, içişleri bakanımıza ve dışişleri bakan yardımcımıza çok teşekkür ediyoruz. Çünkü onların destekleri olmasaydı kesinlikle kardeşimin bulunacağını zannetmiyorduk. Hepsinden Allah razı olsun" diye konuştu.

*******

Gemipersoneli.com olarak bütün denizciler adına;
Sitemizin değerli üyelerinden Orhan Kaymak için Allah’tan rahmet,
Kederli ailesine, dostlarına ve denizci arkadaşlara sabır ve başsağlığı dileriz.

*****************
KONU İLE İLGİLİ DİĞER HABERLERİMİZ;
- Türk denizci Ukrayna limanında kayboldu!


Kaynak: HaberTürk (DHA)
Eklenme tarihi: 19.05.2021




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SEAHORSE Shipping..
 ÜSTÜN Denizcilik
 EFEMAY Denizcilik..
 KÖKSALANLAR Deniz..
 GÜLCEM Denizcilik..
 DOĞANBEY Denizcil..
 ANKA Denizcilik
 ÖZEL PENDİK YAŞAM..
 DALYAN Denizcilik
 TAM Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim