Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Türkiye 519 Mavi Bayraklı plajla Dünya üçüncüsü
Dünya genelinde 46 ülkede uygulanan Mavi Bayrak Programı kapsamında Türkiye'deki mavi bayraklı plajların sayısı da her geçen gün artıyor. Türkiye, bu yıl 519 mavi bayraklı plajıyla Dünya üçüncülüğüne oturdu.

Kaputaj, Ilıca, İztuzu Plajı, Kelebekler Vadisi ve çok daha fazlası. Türkiye 519 Mavi Bayraklı plajıyla dünyada 3. oldu.



Dünya genelinde 46 ülkede uygulanan Mavi Bayrak Programı kapsamında, Türkiye'deki plajlar da adından söz ettiriyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından çevre yatırımlarına ilişkin bilgi verdi.

Denizlerin su kalitesinin korunduğunu ve mavi bayraklı plaj sayısının her geçen gün arttığını ifade eden Kurum, "Sıfır Atık mavi ile 85 bin ton deniz çöpü topladık. 163 atık kabul tesisimiz ile atığı alınmamış tek bir gemi dahi bırakmıyoruz" dedi.

Türkiye'nin 2021 yılında 519 Mavi Bayraklı Plajı ile Dünya üçüncüsü olduğunu açıklayan Bakan Kurum, 2023 yılı hedefininse Dünya Birinciliği olduğunu vurguladı.

Mavi Bayraklı Plaj Nedir?

Plajlar ve marinalar için Mavi Bayrak Programı, kar amacı gütmeyen uluslarası bir sivil toplum örgütü olan FEE (Foundation for Enviromental Education-Uluslarası Çevre Eğitim Vakfı) tarafından yürütülmektedir. Mavi Bayrak Programı ilk olarak 1985 yılında Fransa’da başlatılmıştır. 1987 yılından bu yana Avrupa’da ve Güney Afrika’nın katıldığı yıl olan 2001 yılından bu yana ise Avrupa dışındaki ülkelere de uygulanmaktadır. Günümüzde Mavi Bayrak sürekli sayısı artan katılımcı ülkeler ile gerçek anlamda küresel bir programa dönüşmüştür.

Mavi Bayrak Programı, tatlı su ve deniz alanlarından sürdürülebilir kalkınmayı desteklemektedir. Program; yüzme suyu kalitesi, çevre yönetimi ve can güvenliği konularında yüksek standartlara ulaşmak için yerel yönetimler ve plaj işletmelerini zorlamaktadır: Yıllar geçtikçe Mavi Bayrak, yerel, bölgesel ve ulusal düzeyde turizm ve çevre sektörlerini bir araya getiren çok saygın ve tanınmış bir eko-etiket haline gelmiştir.



Kaynak: CnnTürk
Eklenme tarihi: 21.05.2021




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ERDOĞDU Denizcili..
 S.S. Marmara Adas..
 ÜNLÜ Denizcilik
 MİRAGE World Hote..
 DENİZSAN
 SARIOĞLU Denizcil..
 NEVMAR Denizcilik..
 PASİFİK Denizcili..
 SENKRON Travel
 KALYONCU RoRo Shi..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim