Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
'Salgında günde 61 bin gemi ihtiyaçları taşıdı'
Baltık ve Uluslararası Denizcilik Konseyi (BIMCO) başkanlık görevini devreden Şadan Kaptanoğlu, "Salgında tüm dünya sınırlarını dahi kapatmışken gıdadan ilaca, tekstilden diğer tüketim mallarına tüm dünyada erişimi sağladık. Her gün 61 binden fazla gemi ve 1,7 milyon denizci tüm hayati ihtiyaçlarımızı karşıladı" ifadelerini kullandı.



Denizcilik sektörünün çatı kuruluşlarından Baltık ve Uluslararası Denizcilik Konseyi'nde (BIMCO) başkanı olarak görev yapan Şadan Kaptanoğlu, 20 Mayıs’ta çevrimiçi düzenlenen Genel Kurul’da başkanlık görevini Hong Konglu armatör Sabrina Chao’ya devretti.

Şadan Kaptanoğlu, 120 ülkedeki meslektaşlarına seslenerek, “Birlikte zoru başardık. Uluslararası ticaretin yüzde 90’ını üstlenen deniz taşımacılığı, salgın döneminde durmaksızın hizmet verdi. Salgında tüm dünya sınırlarını dahi kapatmışken gıdadan ilaca, tekstilden diğer tüketim mallarına tüm dünyada erişimi sağladık. Her gün 61 binden fazla gemi ve 1,7 milyon denizci tüm hayati ihtiyaçlarımızı karşıladı” dedi.

Uluslararası Denizcilik Örgütü’nün (IMO) karbon salımını sıfırlama hedefi doğrultusunda yoğun şekilde çalışan BIMCO’nun sektörde bu konuda somut adımlar atılmasının da öncüsü olduğunu ifade eden Kaptanoğlu, “Tüm endüstri olarak iklim ve çevre üzerine çözümler bulmak istiyoruz. ” diye konuştu.

Korsanlığı önleme deklarasyonu

BIMCO, dünyanın önde gelen 99 armatör firma ve yetkililerinin ön imzasıyla "Gine Körfezi'nde Korsanlığı Önleme Deklarasyonu" yayınladı. Tüm dünyaya gemi insanlarına destek çağrısında bulunan Kaptanoğlu, “Dünyada ülkeler sınırlarını dahi kapatmışken tüm ihtiyaçlarımızı gemiler sağlamaya devam etti. Dünya ticaretinin yüzde 90’ını üstlenen gemi insanlarımızın herkes gibi güvenle işlerine gitmelerini sağlamak hepimizin elinde.” dedi.

Türkiye BIMCO'ya 1962'de üye oldu

BIMCO, 16 Şubat 1905’te Baltık ve Beyaz Deniz Konferansı adı altında Kopenhag’da kuruldu. Konseyin adı, ileriki yıllarda Baltık ve Uluslararası Denizcilik Konseyi olarak değiştirildi.

1920’de 12 ülkeden 500’ün altında üyesi varken, 1960’larda bu sayı 73 ülkeye çıktı. Bugün 123 ülkeden aralarında armatör, broker, acente, gemi işletenleri, koruma ve tazmin kulüpleri, klas kuruluşları, bankalar ve sigorta şirketlerinin bulunduğu 2100’ü aşkın üyesi bulunuyor. Ayrıca ulusal ve uluslararası 51 organizasyonla ilişkisi var.

1960’larda dünya genelindeki ticaret filosunun yüzde 32’sini ve 93 milyon DWT’yi temsil ederken, bugün dünya genelindeki ticaret filosunun yüzde 65’i ve 550 milyon DWT’yi temsil ediyor.

Türkiye BIMCO’ya 1962’de üye oldu ve bugün Türkiye’den üye olan kurum sayısı ise 84’e ulaştı.




Kaynak: bloomberght
Eklenme tarihi: 23.05.2021




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DEN-TA Denizcilik
 BEYKİM Petrolcülü..
 NAKLET Ticaret Lt..
 NEGMAR Denizcilik..
 SERMAR Denizcilik
 LİKİTGAZ gemicili..
 ERLER denizcilik ..
 CAPELLA Denizcili..
 MORGÜL Denizcilik
 EGE KUMANYA
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim