Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Kuzey Ege Çandarlı Limanı, çürümeye terk edildi
İzmir’de 1976’da projelendirilen, temeli 2011’de atılan ve yaklaşık 1 buçuk milyar TL harcanan Kuzey Ege Çandarlı Limanı, çürümeye terk edildi.

Dünyanın en büyük 10 limanından biri olacağı yönündeki açıklamalarla gündeme gelen, ancak yapımı yılan hikâyesine dönen Kuzey Ege Çandarlı Limanı, çürümeye terk edildi.



Kuzey Ege Çandarlı Limanı’nın temeli, 2011 genel seçimlerinden iki ay önce, 15 Mayıs 2011 tarihinde düzenlenen törenle atıldı. Liman, AKP’nin İzmir için belirlediği 35 proje arasında en çok önem verilen ve yatırım bedeli en yüksek projeydi. İzmir’e 80 kilometre uzaklıktaki bu liman, ‘Doğu Akdeniz’de Yunanistan’ın Pire Limanı’na alternatif bir aktarma merkezi olma’ iddiası ile yola çıkmıştı. Gelinen noktada liman için yaklaşık 1 buçuk milyar TL harcanırken, limanın yalnızca mendireği ve dalgakıranları tamamlanabildi. Şimdilerde ise sadece amatör balıkçıların merkezi haline geldi. Çürümeye bırakılan limanın, bölgedeki canlı çeşitliliğine ve doğaya zarar verdiği kaydedildi. Ayrıca 30 Ekim İzmir depreminde limanın zarar gördüğü belirtildi. Öte yandan liman çürümeye terk edilmesine karşın bölgede liman projesi için yapılması planlanan faaliyetlere başlandığı ifade edildi.

45 YILLIK HİKÂYE

2011 yılında açılışı yapılan limanın hikâyesi aslında 45 yıl öncesine dayanıyor. Çandarlı Limanı ilk olarak 1976 yılında Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) ve Ulaştırma Bakanlığı’nın girişimleriyle projelendirildi. Yıllarca çevresel etki değerlendirme (ÇED) onayı alamayan proje, onayı 2005 yılında alabildi. Raporun revize edilmesinin ardından 2009 yılında, limanın mendireğinin Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılmasına karar verildi. Limanın geri kalanının ise ihale yoluyla tamamlanması planlanırken, 14 Mayıs 2011’de temeli atılan dalgakıran da yine devlet eliyle yapıldı.

CHP İzmir Milletvekilli Murat Bakan, “İhtiyaçtan, insandan, doğadan, çevreden, bilimden bihaber hazırlanmış, bu yüzden de bir milim ilerleyememiş Çandarlı Limanı Projesi; hiçbir şirketin ihaleye girmediği, neden ihaleye girilmediğinin dahi açıklanamadığı, bu ülkenin 1 buçuk milyar TL’sinin çöpe atıldığı atıl bir projedir” dedi.



Kaynak: birgun.net
Eklenme tarihi: 26.11.2021




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 EKOL Denizcilik
 MIRAGE
 ÇEBİ Denizcilik
 SAROS Dalgıçlık H..
 EGE Su Altı Hizme..
 İMAMOĞULLARI deni..
 EGE Denizcilik
 MERT Denizcilik
 DOGRUYOL Gemi İşl..
 GARANTİ Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim