Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Sahte gümrük müdürünün kim olduğu ortaya çıktı
Kendini Gümrük Müdürü olarak tanıtarak, gemi kaptanlarına sinkaflı kelimeler kullanan ve cezaevine atmakla tehdit eden kişinin, gemi yakıt ikmal işi yapan Energy Petrol Şirketi'nin sahibi Mustafa Muhtaroğlu olduğu ortaya çıktı.

Geçen hafta Cumartesi günü Poti Limanı'na yükü teslim eden ve Port Said Limanı'na doğru hareket eden Malta bayraklı M/V RUBY isimli kuruyük gemisinin, 15 Ocak 2021 tarihinde saat 02.00 sularında yakıt almak amacıyla İstanbul'da Ahırkapı açıklarına demirlediği öğrenildi.

M/V RUBY isimli kuruyük gemisi, Energy Petrol Şirketi'nden yakıt almasının akabinde gemi kaptanının, şirket yetkililerinden yakıtın teslim edilmesiyle ilgili dökümanın kendisine verilmesi için barc kaptanından evrak istediği ancak yakıtı teslim eden Energy Petrol'e ait yakıt barc kaptanının evrağı teslim etmemesi üzerine, M/V RUBY isimli kuruyük gemisi kaptanının firmayı protesto yazısı gönderceğini kaydettiği belirtildi.

Bu gelişmeler üzerine yakıt barc yetkilisinin telefonla, Energy Petrol Şirketi'nin sahibi Mustafa Muhtaroğlu'nu aradığı ve telefonu M/V RUBY isimli kuruyük gemisi kaptanına verdiği ve ikili bir görüşlme yaptığı esnada, gemi kaptanının ifadesine göre Mustafa Muhtaroğlu'nun kendisine ağır hakaretler içeren sinkaflı sözler söylediği kaydedildi.

Energy Petrol Şirketi'nin sahibi Mustafa Muhtaroğlu'nun iki kez daha M/V RUBY isimli kuruyük gemisi kaptanıyla iletişime geçerek, kendini Gümrük Müdürü olarak tanıtarak, cezaevine atmakla tehdit ettiği öğrenildi.

Bu olaylar üzerine gemi kaptanının acente ve armatörle görüşme yaptığı ve akabinde, kendini gümrük müdürü olarak tanıtan şahsın sesinin kayıt altına almasını istediği, Mustafa Muhtaroğlu'nun üçüncü kez gemi kaptanıyla diyaloga girmesiyle birlikte tehdit içeren konuşmaların kayıt altına alındığı ortaya çıktı.

SAHTE GÜMRÜK MÜDÜRÜ MUSTAFA MUHTAROĞLU

Türkiye Cumhuriyeti devlet otoritesini temsil eden "Gümrük" gibi ülkenin namusu olarak nitelendirilen bir kurumun, sahtecilik yaparak yetkilisi gibi davranan Mustafa Muhtaroğlu'nun, şahsi menfaati çerçevesinde, yabancı bayraklı gemi kaptanını sinkaflı kelimelerle tehdit etmesi, SKANDAL olarak nitelendirilirken, Muhtaroğlu'nun bu cüreti nereden aldığı ise merak edildi.

M/V RUBY isimli kuruyük gemisinin işlemeciliğini üslenen Danimarkalı şirketin ne yapacağı merak edilirken, Ticaret Bakanlığı'na bağlı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü'nün inceleme başlattığı öğrenildi. Diğer taraftan Energy Petrol Şirketi'ne Gemi Yakıt İkmal Lisansı veren EPDK'nın ise nasıl bir yol izleyeceği merakla bekleniyor.

*****************
KONU İLE İLGİLİ DİĞER HABERLERİMİZ;
* Gemi kaptanlarını tehdit eden ‘Sahte Gümrük Müdürü’




Kaynak: Deniz Haber Ajansı
Eklenme tarihi: 19.01.2022




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ALATURKA Cruises
 ÇANAKKALE Liman İ..
 GROUPSEA Deniz Ta..
 BERGEN Denizcilik
 ÇAĞLAR Denizcilik
 TEXPERT Teknoloji..
 ADATEPE denizcili..
 TANGO Denizcilik
 TCS Denizcilik
 ESENYALI Gemi İşl..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim