Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
BAE'nin ilk kadın Gemi Kaptanı 'Sahar Al Rasti'
Sahada çalışan ilk Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) kadın gemi kaptanı ve SJR Grubun Kurucusu ve CEO'su Sahar Al Rasti, uzun günler gemi dümenlerinin arkasında çalışmanın, denizin dalgalarına meydan okumanın da büyük bir azim ve tutku gerektirdiğini söyledi.

Al Rasti, Emirlikler Haber Ajansı (WAM) ile yaptığı röportajda, Emirlik kaptanının gemiler dünyasındaki yolculuğuna gelince, yolculuğunun 2015 yılında Abu Dabi limanlarında idari asistan olarak çalışırken başladığını ve daha sonra bu bölgeye dokunan ilk Emirlik kadını olmak için nakliye hizmetleri koordinatörü rolüne geçtiğini söyledi.

Kaptan, işi konusunda çok tutkulu olduğunu ve deniz seyrüseferinin sırlarını, gemilerin boyutlarını ve nasıl yüzdüğünü, komuta sanatı ve deniz yasalarını keşfetmek gibi yeni şeyler öğrenmek için can attığını açıkladı.



Deniz seyrüsefer branşına katılma nedenleri sorulduğunda, "Her şeyden önce tutkuydu ve ailemin çekincelerine rağmen, babam profesyonel yeteneklerime inandı ve devam etmem ve başarılı olmam için beni cesaretlendirdi." dedi.

Al Rasti, zorlukların üstesinden gelebilen ve çeşitli alanlarda mükemmel yeteneklerini kanıtlayabilen Emirlik kadınlarına ülke liderliğinin ve Genel Kadın Birliği Başkanı, Annelik ve Çocukluk Yüksek Kurulu Başkanı, Aile Gelişimi Vakfı Yüksek Başkanı ve "Ulusun Anası" Majesteleri Şeyha Fatima bint Mubarak'ın desteğini de övdü.

Al Rasti, "İmkansızın mümkün olduğu bir ülkede yaşıyoruz ve COVID-19 salgına ve zorluklarına rağmen ülkemiz bugün Expo 2020 Dubai'deki en büyük küresel etkinliğe ev sahipliği yapıyor." dedi.

Bir gemi kaptanı olarak karşılaştığı zorluklarla ilgili olarak Al Rasti, yıl boyu süren yüksek nem, ağır dalgalar ve diğer zorluklarla güneş altında uzun saatler çalışmanın, ona sağlam bir irade, kararlılık, sebat ve gerekli becerilere sahip olmanın her türlü engelin üstesinden gelmesine nasıl yardımcı olabileceğini öğrettiğini açıkladı.

Al Rasti, İlham veren deneyimi hakkında "Deneyimlerimin birçok kıza ilham verdiği için minnettarım, çünkü 35'ten fazla öğrenci yakın zamanda Arap Bilim, Teknoloji ve Deniz Taşımacılığı Akademisine katıldı." dedi.

Kaptan Al Rasti, 24 metrenin altındaki gemiler için kaptan yeterlilik programını geçti ve 6 ay içinde 1.300 saatten fazla yelken açmayı başardı.




Kaynak: Deniz Haber Ajansı
Eklenme tarihi: 20.01.2022




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KALE Grubu
 DENİZ Destek
 ECE Gemi İnşaa
 KARADENİZ Ro-Ro T..
 BURTRANS Shipping
 DENİZ FENERİ Ulus..
 MARİNTEK Danışman..
 NACİ SELİMOĞLU De..
 APEKS Denizcilik
 DOGRUYOL Gemi İşl..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim