Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Ukrayna’ya götürülemeyen binlerce ton gübre, Çanakkale Limanı’nda bekliyor
Çin'den gemiyle yola çıkan 14 bin 425 ton magnezyum sülfat gübresi ve 9 bin ton amonyum sülfat gübresi savaş nedeniyle Ukrayna’ya götürülemeyince Çanakkale Limanı’na indirildi. Mart ayının sonunda liman sahasında depolanan binlerce ton gübreden 9 bin ton amonyum sülfat gübresi geçen hafta Fransa’ya gönderildi. 1500 tonunu Türkiye’den bir şirketin satın aldığı magnezyum sülfat gübresinden kalan yaklaşık 13 bin ton gübrenin ise Romanya üzerinden demir yoluyla Ukrayna’ya sevk edilmesi planlanıyor.



Son aylarda Rusya ile devam eden savaş nedeniyle birçok gemi yükünü Ukrayna’ya ulaştıramadı. Çin’den aldığı gübreyi Ukrayna’nın Chornomorsk Limanı'na götüremeyen gemi de yükünü Çanakkale Limanı’na indirmek zorunda kaldı.



Yeterli kapasiteye sahip Çanakkale Limanı ile yük sahibi firma arasında varılan anlaşmayla mart ayının sonunda gemideki 14 bin 425 ton magnezyum sülfat gübresi ile 9 bin ton amonyum sülfat gübresi Çanakkale Liman sahasında depolandı.



Çanakkale Liman İşletmesi Ticaret Direktörü Evren Beceren, “Çin’den bir gemiyle yola çıkan 14 bin 425 ton magnezyum sülfat ve 9 bin ton da amonyum sülfat olmak üzere iki çeşit gübre yükü savaşın devam etmesi nedeniyle Ukrayna’ya ulaştırılamadı. Sonrasında liman sahamızın yeterli olması sebebiyle yük sahibi firma yetkilileriyle bu konuda bir anlaşma sağladık. Mart ayının sonunda limanımızda tahliye işlemini tamamladıktan sonra depolama sahamıza yükü aldık. Geçen hafta, 9 bin ton amonyum sülfat gübresini başka bir gemiye yükleyerek Fransa’ya gönderdik. Şu anda magnezyum sülfat yükü hala limanımızda bekliyor. Bunun 1500 tonunu Türkiye pazarında kullanmak üzere bir Türk firması satın aldı" dedi.

'13 BİN TON GÜBRENIN MUTLAKA UKRAYNA'YA SEVKİ LAZIM'

Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş nedeniyle Türkiye’deki birçok limanın bu tür transit yükleri depoladığını belirten Evren Beceren, "Firma, kalan yaklaşık 13 bin ton gübreyi Ukrayna’ya gönderme çabası içerisinde. Yükü limanımızda depolayan firma bu konuda sıkıntı yaşıyor. Çünkü magnezyum sülfat Ukrayna’da çok talep gören bir gübre türü. Burada bulunan yaklaşık 13 bin ton gübrenin mutlaka Ukrayna’ya sevk edilmesi lazım. Çünkü onların çok ciddi anlamda buna ihtiyacı var. Bu yüzden alternatif yollar üzerinde çalışma yapıyor yük sahibi firma. Romanya üzerinden demir yoluyla sevk etmek gibi birtakım alternatifler üzerinde çalışıyorlar” diye konuştu.



Kaynak: DHA
Eklenme tarihi: 25.05.2022




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ESENKIYI Denizcil..
 ULUSAL Denizcilik
 AYKOP Gemi
 ÇANAKKALE Liman İ..
 LÜFER Turizm orga..
 PACMAR Denizcilik..
 KONVOY Denizcilik
 UND RORO İşletmel..
 CK Shipping
 APM Denizcilik Na..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim