Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Hareketlenen kruvaziyer turizminden 900 gemi 2 milyon yolcu bekleniyor
Pandemi (Küresel slgın) sonrası toparlanan kruvaziyer turizminde hareketlilik artıyor. Kruvaziyer turizminin merkezi Akdeniz’de; İspanya, İtalya ve Fransa pastadan en büyük payı alırken Örneğin Barselona limanına aynı anda sekiz gemi yanaşıp40 bin turist indirilebiliyor.



Türkiye, Galataport'un açılmasıyla cruise rotasına yeniden girerken sadece transit geçiş rotası olarak değil, konaklamalı gemiler de Türk limanlarına daha sık uğrayacak. Bu yıl Türkiye'ye toplam 900 kruvaziyer gemi ile 2 milyon yolcu bekleniyor.

Haftalık ekonomi dergisi Ekonomist’ten Levent Gökmen’n haberinde şöyle deniyor:

Galataport yetmiyor

Kruvaziyer turizmi geçmişte yaş ortalaması yüksek ve zengin kesim tercih ederken günümüzde gençler de tercih ediyor. Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye'nin de kruvaziyer turizmden daha fazla pay alabilmesi için uğrak liman sayısından çok ana liman sayısının artırılması öneriliyor. İstanbul'un kruvaziyerde ana liman olabilmesi için 6-8 geminin yanaşabileceği daha büyük bir limanın kurulması gerekiyor. Galataport dışında bakanlığın Yenikapı'ya 6-8 geminin aynı anda yanaşabileceği büyüklükte bir liman planı var. Trabzon, Çanakkale, Fethiye gibi yerlere de destinasyonlar yapılabileceğine işaret ediliyor.

Uzun yıllar kapalı kalan Galataport'un açılması ile birlikte İstanbul'un yıllar sonra kruvaziyer gemilerinin geliş ve çıkışının olduğu ana liman (homeport) olması bekleniyor. Galataport'a 200 gemi beklenirken bunun 250'ye çıkabileceği belirtiliyor.

İstanbul'a büyük 4-5 kruvaziyer geminin yanaşmasına izin verebilecek kapasitede bir liman ihtiyaç duyulurken, Kültür ve Turizm Bakanı Bakan Ersoy, yeni port limanı için Ulaştırma Bakanlığı'nın Yenikapı'da yaptığı çalışmanın tamamlandıktan sonra tanıtılacağını söyledi.

Global Ports Holding Doğu Akdeniz Bölge Direktörü ve Ege Port Kuşadası Genel Müdürü Aziz Güngör, "Her şey yolunda giderse bu yıl kruvaziyer turizminde Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi yılı olabilir" diyır.

"Kruvaziyerde hedefler aşılacak"

Celestyal Cruises Türkiye Direktörü 8< Karavan Turizm Cruise Direktörü Özgü Alnıtemiz ise pandemi öncesi gibi bu yıl da Türkiye limanlarına en çok giriş yapan cruise firmalarından biri olmayı hedeflediklerini söylüyor.



Kaynak: turizmgazetesi
Eklenme tarihi: 28.06.2022




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 TUAN Denizcilik
 GLOBUS Uluslarara..
 UZAKLAR Denizcili..
 NAKLET Ticaret Lt..
 ARKAS holding
 DOJİ Denizcilik
 MAKSİMUM Denizcil..
 SANCAK Den. Nak. ..
 ÇAKIROĞLU Denizci..
 MERİDYEN Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim