Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Global Ports, Karayipler’de dördüncü limanını satın alıyor
Global Ports Holding, Akdeniz Çanağındaki payını %40’a çıkarmasının ardından, Karayipler’deki dördüncü limanını da portföyüne ekleyecek.

Global Yatırım Holding’in iştiraki ve dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi Global Ports Holding, kruvaziyer turizminde önemi artan Akdeniz Çanağı’ndaki payını %40’a çıkarmasının ardından, Karayipler’deki dördüncü limanını da portföyüne ekleyecek.



GPH, Karayipler’de yer alan St. Lucia limanının kruvaziyer operasyonlarının 30 yıl süre ile (10 yıl uzatma opsiyonu ile) işletilmesi imtiyazına ilişkin olarak St. Lucia hükümeti ile ön anlaşma imzaladı. İmtiyaz sözleşmesinin imzalanması halinde St. Lucia Kruvaziyer Limanı, Nassau, Antigua ve San Juan’dan sonra GPH’nin Karayipler’deki dördüncü limanı olacak.



Yolcu sayısı 1 milyonu geçecek Global Yatırım Holding tarafından KAP’a yapılan açıklamada, “Ön anlaşma hükümleri uyarınca GPH ve St Lucia hükümeti münhasıran görüşmelere başlamış olup; bu dönemde kapsamlı bir inceleme ve değerlendirme süreci ile her iki taraf da imtiyaz sözleşmesini başarıyla imzalamak için çalışacaktır” denildi. İmtiyaz hakkının elde edilmesi halinde GPH, kendi global deneyimi ve işletme modelini St. Lucia kruvaziyer liman operasyonlarını yönetmek için kullanacak.

Ek olarak, GPH dünyanın en büyük gemilerinin yanaşmasına olanak verecek Point Seraphine’deki mevcut rıhtımın genişletilmesi, Casteries’de bulunan Vendors’ Arcade ve diğer ticari faaliyetleri canlandırmaya yönelik yatırımlar da dahil olmak üzere kruvaziyer liman hizmetlerini geliştirecek önemli yatırımlar yapacak. 2019 yılında yaklaşık 790 bin yolcu ağırlayan St. Lucia Kruvaziyer Limanı’nın, yatırımlar sonrasında, orta vadede 1 milyondan fazla yolcu ağırlaması bekleniyor. İmtiyaz Sözleşmesinin imzalanması tarafların sözleşme hükümleri üzerinde mutabık kalmasına bağlı olup sözleşmenin 2023 yılının ilk yarısında gerçekleşmesi bekleniyor.



Global Ports Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mehmet Kutman, “St. Lucia Kruvaziyer Limanı’na ilişkin ön anlaşma imzalamış olmaktan son derece memnunuz. Dünyanın en önemli kruvaziyer destinasyonu olan Karayipler’deki varlığımızı güçlendirmek için atmış olduğumuz adımlara bir yenisini ekledik. Limanı portföyümüze eklememiz halinde kruvaziyer turizminden aldığımız payı da artırmış olacağız. Kruvaziyer turizminde önemi giderek artan Akdeniz Çanağı’ndaki payımızı da yüzde 40’a çıkardık. Gelecek dönemde de dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi unvanımızı korumak için akılcı fırsatları değerlendirmeye devam edeceğiz” dedi.

Global Ports Holding'in Karayipler'deki dördüncü limanını işletme hakkını almak üzeri yaptığı anlaşma 30 yıllık süreyi kapsayacak. Anlaşmada 10 yıl süre uzatım opsiyonu da yer aldı.


Kaynak: Türkiyeturizm
Eklenme tarihi: 04.11.2022




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 PRUVA Yatçılık
 POLARİS Denizcili..
 BEYA Denizcilik
 FENER Denizcilik
 KALKAVAN Transpor..
 NEMTAŞ Denizcilik
 ALEV Deniz Taşıma..
 HİCRİ ERCİLİ Deni..
 ACT Deniz Taşımac..
 MİLANGAZ Uluslara..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim