Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
06 Mayıs 2024
Haber
Anket
Sinop açıklarında gemi yangını, Yaralılar var!
Sinop açıklarında, Malta bayraklı "BEATA" isimli kuru yük gemisinde yangın çıktı. Yaralanan ve dumandan etkilenen 16 mürettebat kurtarılırken, gemideki söndürme çalışmaları sürdürülüyor. Ayrıca, kayıp olan gemi kaptanının yaşamını yitirdiği değerlendirilirken, yaralılardan 3'ünün de durumunun ağır olduğu bildirildi.

Bozburun açıklarında saat 21.00 sıralarında Malta bayraklı 'BEATA' isimli kuru yük gemisinde henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine yangına Deniz Polisi ile Sahil Güvenlik ekiplerince müdahale edildi. Yangında yaralanan ve dumandan etkilenen 16 mürettebat, balıkçı tekneleri ile limana taşındı. Yangında yaralanan ve dumandan etkilenen 16 kişi, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesi sonrası hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan 3'ünün vücudundaki yanıklar nedeniyle hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.



BAKAN KARAİSMAİLOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, "Sinop açıklarında Panama bayraklı gemide meydana gelen yangına ekiplerimiz hızlıca müdahale etmektedir. Tüm kazazedelere geçmiş olsun diliyorum." ifadelerini kullandı.



VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Öte yandan, Sinop Valiliğinden yapılan açıklamada, 16 mürettebatın kurtarıldığı, kayıp gemi kaptanının ise yaşamını yitirdiğinin değerlendirildiği belirtildi.

Gemideki yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

DENİZCİLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Olaya ilişkin Denizcilik Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, mürettebatı kurtarma anlarına ilişkin bir video paylaşıldı. Paylaşımda, "Sinop'un 5 mil açığında seyreden Panama bayraklı Köstence’den Trabzon’a seyreden BEATA isimli gemide yangın çıktığı bilgisinin Türk Radyo tarafından, AAKK Merkezimize iletilmesi üzerine, Sahil Güvenlik botu olay yerine yönlendirilmiştir. Kurtarma çalışmalarına katılan Sürsan 21 balıkçı teknesi tarafından 13 kazazede, Kazım Kobya balıkçı gemisi tarafından 3 kazazede olmak üzere toplam 16 kazazede tahliye edilmiş olup henüz ulaşılamayan bir kazazede için arama çalışmaları devam etmektedir. Kazazedelerden yaralı olanlar Sinop Merkez iskelesinde hazır bekletilen ambulanslar ile hastaneye sevk edilmiş olup Sahil Güvenlik birimi yaşam mahali yanan geminin yanındadır." denildi.



Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 21.12.2022




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GENÇER Denizcilik
 GESTAŞ Deniz Ulaş..
 KARYAT Karadeniz ..
 ALDEBARAN Gemi İş..
 BEKO Ticaret A.Ş.
 MONO Denizcilik
 ST Shipping Surve..
 ESRA Denizcilik
 PAKSOY KARDEŞLER ..
 ATLAS Gemi İşletm..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim