Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Deniz taşımacılığına ilişkin karbon emisyonu düzenlemesi yürürlüğe girdi
Avrupa Birliğinin (AB) "Deniz Taşımacılığından Kaynaklanan Karbondioksit Emisyonlarının İzlenmesi, Raporlanması ve Doğrulanmasına (MRV) İlişkin" güncellenen tüzüğü yürürlüğe girdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, söz konusu tüzüğün 2015'te Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Konseyi tarafından kabul edildiği hatırlatıldı.



Açıklamada, tüzük ile 1 Ocak 2018'den itibaren, taşıdıkları bayrağa veya ait oldukları ülkeye bakılmaksızın AB/Avrupa Ekonomik Alanı (AEA) limanlarına uğrayan ticari amaçlarla kargo ve yolcu taşımacılığı yapan 5 bin GT ve üzerindeki gemilerin karbondioksit emisyonlarının izlenmesi, raporlanması ve doğrulanmasının zorunlu kılındığı ifade edildi.

"Deniz Taşımacılığı Faaliyetlerinin AB Emisyon Ticaret Sistemi'ne (ETS) Dahil Edilmesini Sağlamak ve Ek Sera Gazi Emisyonlarının ve Ek Gemi Türlerinden Kaynaklanan Emisyonların İzlenmesini, Raporlanmasını ve Doğrulanmasını Sağlamak için (EU) 2015/757 Sayılı Tüzüğü Tadil Eden" (EU) 2023/957 sayılı tüzüğün, AB Resmi Gazetesi'nin 16 Mayıs 2023 tarihli ve L130 sayılı nüshasında yayımlandığı belirtilen açıklamada, güncellenen tüzüğün bugün yürürlüğe girdiği bildirildi.

METAN GAZI VE AZOT PROTOKSİT EMİSYONLARI DA DAHİL EDİLDİ

Açıklamada, yeni tüzükle karbondioksit emisyonlarının yanı sıra metan gazı ve azot protoksit emisyonlarının da uygulamaya dahil edildiğine işaret edilerek, şu bilgiler paylaşıldı:

"Ticari amaçla yük veya yolcu taşımacılığı yapan, 5 bin GT ve üzeri gemilerin; son uğradıkları limandan üye devletlerin yetki alanında bulunan bir limana veya üye devletin yetki alanındaki bir limandan sonraki uğrak limanlarına kadar olan seferlerinde; ayrıca üye devletlerin yetki alanındaki limanlar arasında gerçekleştirdikleri seferleri sırasında salınan sera gazi emisyonları AB Emisyon Ticaret Sistemi'ne dahil edilmektedir.

1 Ocak 2025 tarihinden itibaren, 400-5 bin GT arasındaki genel yük (general cargo) gemileri ile 400 GT üzerindeki offshore gemileri de yukarıdaki seferlerinde sera gazi emisyonlarına ilişkin olarak bahsi geçen tüzük kapsamında olacaktır. Bu kapsamda, izleme planlarının değerlendirilmesi ve onaylanması, emisyon raporlarının doğrulanması ve uygunluk belgesi (DOC) işlemleri Bakanlığımızca yetkilendirilmiş kuruluşlar tarafından yerine getirilmektedir. İlgili gemi işletmeleri, 2025 yılından itibaren bir önceki yıla ait toplu emisyon verilerini her yıl 28 Subat-31 Mart arasında yetkilendirilmiş kuruluşlara sunacaktır."




Kaynak: NTV
Eklenme tarihi: 7.06.2023




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 OMSAN Lojistik A...
 STARLINE
 İSKELE Denizcilik..
 BÜYÜK ÇAMLICA Den..
 SOTRAMP Denizcili..
 ASYELKEN Gemi Ace..
 MEDITERRA LINE
 KÜÇÜKPRENS gezi t..
 ABALCO
 FARİN Turizm
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim