Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
17 Mayıs 2024
Haber
Anket
BM, Rusya’nın Odessa'daki gemi saldırısını kınadı
Birleşmiş Milletler, işgalci Rus ordusunun Odesa’daki sivil gemiye düzenlediği saldırıya tepki gösterdi. Açıklamada, Temmuz ayında Karadeniz Tahıl Anlaşması'ndan çekilen Rusya’nın Ukrayna liman altyapısına 30’dan fazla saldırı düzenlediği belirtildi.



Birleşmiş Milletler (BM) Ukrayna İnsani Yardım Koordinatörü Denise Brown, işgalci Rus ordusunun Odesa Pivdennıy Limanı’ndaki sivil gemiye gerçekleştirdiği füze saldırısını kınadı. Brown, Rusya’nın Ukrayna liman altyapısına yönelik saldırılarının, Ukrayna ekonomisine darbe vurduğunu ve dünyada açlıkla karşı karşıya kalan milyonlarca insan için yıkıcı sonuçlara yol açtığını belirtti.

Rus ordusu, dün akşam saatlerinde Odesa’nın Pivdennıy Limanı'nda Liberya bandıralı sivil bir ticaret gemisini anti-radar füzesi Kh-31P ile vurdu. Saldırıda, bir kişi hayatını kaybetti ve 4 kişi yaralandı.

BM'DEN İŞGALCİ RUSYA'YA TEPKİ

Rus işgal güçlerinin sivil gemiye gerçekleştirdiği saldırıyı yorumlayan Birleşmiş Milletler (BM) Ukrayna İnsani Yardım Koordinatörü Denise Brown, “ Rusya’nın Karadeniz'deki Odesa Limanı'na giren sivil bir gemiye dün saldırı düzenlendiğini, bir liman çalışanının öldürüldüğünü ve mürettebatın yaralandığını öğrendiğimde çok öfkelendim. Ölen dümencinin ailesine başsağlığı dileklerimi iletiyor, yaralıların iyileşmesini ümit ediyorum.” ifadelerini kullandı.

RUSYA 3 AYDA UKRAYNA LİMANLARINA ONLARCA KEZ SALDIRI DÜZENLEDİ

Açıklamasında Rusya’nın birkaç gün öncesinde de Odesa’ya saldırı gerçekleştirerek sivillerin ölümüne ve yaralanmasına neden olduğunu ve Odesa Ulusal Sanat Müzesi’nin 124 yıllık binasını tahrip ettiğine dikkat çeken Brown, “Dünkü saldırı, Karadeniz Tahıl Anlaşması'nın temmuz ayında sonlandırılmasının ardından Ukrayna liman altyapısına düzenlenen 30’dan fazla saldırıdan biridir. Bu, sivil bir gemide sivillerin öldüğü ve yaralandığı ilk trajik vaka oldu. Rusya'nın liman tesislerine yönelik bu acımasız ve amansız saldırılarının sonuçları, Ukrayna ekonomisi ve dünya çapında açlıkla karşı karşıya olan yüz milyonlarca insan için yıkıcıdır” değerlendirmesinde bulundu.

BM Ukrayna İnsani Yardım Koordinatörü, açıklamasında uluslararası insancıl hukukun sivil altyapıya yönelik saldırıları yasakladığını hatırlattı.



RUSYA'DAN TİCARİ GEMİYE SALDIRI: 1 ÖLÜ, 4 YARALI

Rus ordusu, dün akşam saatlerinde Odesa’nın Pivdennıy Limanı'nda Liberya bandıralı sivil bir ticaret gemisini anti-radar füzesi Kh-31P ile vurdu. Saldırıda, bir kişi hayatını kaybetti ve 4 kişi yaralandı. Hayatını kaybeden dümencinin Ukrayna vatandaşı olduğu belirtildi. Gemi, Odesa’dan Çin'e metal cevheri taşıyacaktı.

*****************
KONU İLE İLGİLİ DİĞER HABERLERİMİZ;
* Rusya, Ukrayna'nın Odessa Linmanı'ndaki ticari bir gemiyi vurdu; 1 Ölü
* Rusya, Odessa Limanı'nı vurdu





Kaynak: Kırım Haber Ajansı
Eklenme tarihi: 10.11.2023




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 EGE BİRLİK Taşıma..
 PASİFİK Gemi Onar..
 AVŞA Denizcilik İ..
 AZAK Denizcilik
 ÜSTÜN Denizcilik
 JUNIORORCUN Yat İ..
 IŞIK Group Shippi..
 YIGIT Shipping Co..
 KAMAN Denizcilik ..
 ELDAŞ Gemicilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim