Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
03 Mayıs 2024
Haber
Anket
Her şeylerini satıp 15 yıllığına gemiye yerleştiler
Hayatlarının geri kalanını yolcu gemisinde geçirebilmek için her şeylerini satıp devre mülk rezidans gemisinde kabin satın alan Hennessee çifti “Denizde yaşamak karada yaşamaktan daha ucuz” diyor.

John ve Melody Hennessee hayatlarının geri kalanını yolcu gemilerinde geçirmek ve dünyayı dolaşmak için 2020'de Florida'daki evlerini, işlerini ve eşyalarının çoğunu sattılar. Villa Vie Odyssey adlı herşey dahil devre mülk sunan rezidans gemisinden 15 yıllığına kabin satın aldılar ve Mayıs 2024'te yola çıkarak uzun süre açık denizlerde kalmayı tercih ettiler.



Hennessee çifti “Hayatımızın geri kalanını yolcu gemisinde geçirebilmek için her şeyimizi sattık; karada yaşamaktan daha ucuz. Biz sadece su insanlarıyız. İkimiz de kayıkçıyız. Okyanusta olmayı seviyoruz” diyorlar.



YENİ ARAYIŞLARI GEMİDE SON BULDU

Seyahati seven çift önce Amerika Birleşik Devletleri'ni bir karavanda keşfetmeye karar verdiler. Ancak bir süre sonra karavan ile dolaşmaktan sıkıldılar ve yoruldular. Ancak seyahat tutkunu Hennessee'ler yeniden bir yerlere yerleşmeye hazır değildiler.



John, Facebook'ta Royal Caribbean ile 274 günlük bir yolculuğa ilişkin bir reklamla karşılaştı ve hemen dokuz aylık geziye kaydoldu. Hemen gemiyle yerleştiler.

Hennessee'ler o tarihten beri Avustralya'ya, Yeni Zelanda'ya ve Güney Pasifik'in diğer köşelerine seyahat ettiler ve halen Dominik Cumhuriyeti çevresinde gemiyle geziyorlar, dünyayı keşfediyorlar.



HAYATLARI ARTIK DAHA HEYECANLI VE DAHA UCUZ

John , Sky News'e "Artık bir telefon faturamız, bir gemi faturamız ve karaya çıktığımızda kullanacağımız birkaç kredi kartı faturamız var, ama hepsi bu kadar. Artık ipoteğimiz ya da ev masraflarımız yok. Artık araç sigortamız, mülk sigortamız veya faturalarımız yok” dediler.

Hennessee'ler geminin varış noktalarında üç ila beş gün boyunca gezerek keşif yapıyor ve sonra gemideki yuvalarına dönüyorlar.

Kaplumbağa gibi evleri sırtlarında dolaştıklarını, dünyayı deniz yoluyla seyahat etmenin hem tutumlu hem de eğlenceli olduğunu söylüyorlar. John, "Gemiyle seyahat etmenin daha ucuz olduğundan eminiz. Şu anda harcamalarımız karada yaşadığımız dönemin yarısına yakın" diyor.

15 YILLIK KABİN SATIN ALDILAR

Hennessee'ler gemi gezisinden memnun kaldılar ve 274 günlük turun sona ereceği dönem sonrası  için kalıcı ikamet imkanı sunan ve Ocak 2024'e kadar rezervasyonları tamamen dolan ve Villa Vie Odyssey adlı devre mülk gemisinden 15 yıllığına 99.999 dolara kabin satın aldılar. Artık, 15 yıl boyunca yaşamayı düşündükleri Villa Vie Odyssey adlı devre mülk yolcu gemisine binecekler. Hennessee'ler “İçerisini istediğimiz gibi tasarlamak için bir kabin satın almak istedik. Muhtemelen gemidki kabin en az 15 yıl boyunca bizim evimiz olacak," dediler.



VILLA VIE ‘HERŞEY DAHİL’ DEVRE MÜLK REZİDANS GEMİSİ

Villa Vie Odyssey, kalıcı ikamet imkanı sunan ilk kez her şey dahil hizmet sunan yolcu gemilerinden biri olarak tanıtılıyor. Gemideki yolcuların yaklaşık yüzde 30'u tam zamanlı sakinlerden oluşacak ve yolcuların yüzde 85'i Amerikalı olacaktır. Gemi hala 99.999 dolardan başlayan iç kabinlerle ve okyanus manzaralı balkonlu villalarla birlikte yaklaşık 249.000 dolara (artı aylık yaklaşık 8.000 dolara) varan fiyatlarla satılıyor.

Kabinlerde konuklar için mini mutfak ve oturma odalarında açılır yataklar bulunuyor. Bölge sakinleri ayrıca liman ücretlerini ödedikten sonra ailelerini de ücretsiz olarak gemiye getirebilecek ve onlar için belirli sayıda kabin rezerve edilecek. Hennessee'lerin satın aldıkları bölümde komşu odalı satın almak için ziyaret planlayan birkaç aile daha bulunuyor.




Kaynak: Türkiyeturizm
Eklenme tarihi: 28.12.2023




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AKSAY
 ATLAS Gemicilik v..
 ACT Deniz Taşımac..
 TAMİ Denizcilik
 ADATEPE Denizcili..
 ERDOĞAN Shipping
 EŞMELER Tarım Ltd..
 ÖZDADAYLILAR deni..
 SONAY Denizcilik ..
 NACİ SELİMOĞLU De..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim