Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
27 Nisan 2024
Haber
Anket
''Üstün kabiliyetli'' Milli denizaltı küresel basında
Türk savunma sanayii başarıları ve ilkleriyle küresel medyada ses getirmeye devam ediyor. İngiltere'den ABD'ye kadar çok sayıda uluslararası savunma yayın organı Türkiye'nin ilk insansız denizaltısı 'Deringöz' ve dikey füze fırlatma sistemi 'MİDLAS'ı öven analiz yazıları yayınladılar.

Dünyanın saygın denizcilik yayın organlarından Naval Today de Aselsan tarafından üretilen ve savunma dünyası tarafından performansı merakla beklenen Türkiye'nin ilk insansız otonom sualtı aracı (İSA) 'Deringöz'ün dalış testlerinin tamamlandığını küresel savunma sektörüne duyurdu. İSA'nın hem askeri hem de sivil görevlerde kullanılabildiğinin altını çizen yayın organı “yüksek manevra kabiliyeti, isabetli navigasyon kapasitesi, görev mühimmatının çeşitliliği, optik ve sonar görsel teknolojileri ve kablosuz iletişim özellikleriyle dikkat çekiyor” ifadeleriyle Deringöz'ün tanıtımını yaptı.




MİDLAS TANITILDI

600 metre derinlikte görev yapabilen ve “üstün kabiliyetli” olarak tanımlanan Deringöz için Naval Today sitesinde İSA'nın görev yelpazesi de “sualtı araştırma, gözlem, istihbarat, mayın yer belirleme, boru hattı yeri belirleme, liman ve üs koruma” ifadeleriyle tanıtıldı. Naval Today ayrıca Türkiye'nin ilk ulusal firkateyni olan TCG Istanbul'dan (F-515) ilk milli dikey füze fırlatma sistemi olan MİDLAS'ın başarıyla HİSAR-D RF füzesini fırlattığını da okuyucularına duyurdu. Yayın organında “böylece Türkiye'de ilk kez ulusal bir hava savunma platformu, ulusal bir deniz savaş aracından milli bir fırlatma sistemi kullanılarak test edildi” yorumunda bulunuldu.

"TÜRK GÜCÜ DURMAYACAK"

Naval Today'de ayrıca “Türkiye'nin deniz mühendislik gücü donanmasını gelişmiş teknolojilere sahip savaş platformlarıyla donatmaya devam edecek gibi görünüyor” yorumunda bulunuldu. Yayın organı TCG Istanbul'un geçtiğimiz Ocak ayında Türk Deniz Kuvvetleri'ne katıldığının da altını çizdi.




Kaynak: haberglobal
Eklenme tarihi: 22.03.2024




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 STFA Deniz İnşaat
 BERK Turizm Yatçı..
 PEARL NAVAL GLOBA..
 ATASOY Uluslarara..
 GÜNGÖR Denizcilik
 AVŞA ADASI Deniz ..
 GN GROUP
 ORTAKS Shipping c..
 MİLLER&FLAMA Deni..
 DOĞRUYOL KARDEŞLE..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim