Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
27 Nisan 2024
Haber
Anket
ABD ve İsrail'in gizli planı! 'Ölüm kokan liman'
ABD Başkanı Joe Biden 7 Mart'ta ordusunu, Gazze'ye yardımların girişi için sahile geçici liman inşa etmek üzere görevlendirdiğini duyurmuştu. ABD Savunma Bakanlığı da (Pentagon) ABD'nin Gazze sahiline insani yardımları ulaştırmak amacıyla kurmayı planladığı geçici limanın inşasının 60 günü bulabileceğini ve sonrasında Gazze'ye günlük 2 milyon öğün yardım sağlanacağını iddia etti. Pentagon son açıklamasında ise limanın güvenliğinde "İsrail'in rol alacağını" bildirdi.

Öte yandan, Filistinliler Washington ve Tel Aviv'in, Gazze'ye yardımların girişi için inşa edildiğini söylediği geçici iskeleyi "işgal limanı" olarak tanımlıyor. Filistinli mühendis Fethi Riyad, iskelenin inşası için yüz binlerce ton moloz gerektiğini belirterek, "Bu da yeni limana en yakın noktada olan Gazze kentinin tamamından molozların toplanması anlamına geliyor." dedi. Riyad, tonlarca molozun taşınması için çok sayıda kamyon ve buldozere ihtiyaç olduğunu da vurgulayarak onlarca büyük aracın son birkaç hafta içinde Gazze'ye girdiğini ve yeni limanın inşası için yüklü miktarda molozları taşımaya başladığını aktardı.

ABD'NİN GAZZE KIYISINDA İNŞA EDECEĞİ İSKELE "İŞGAL LİMANI" OLARAK ADLANDIRILIYOR

Filistin Geçici Hükümeti Başbakanı Muhammed Iştiyye de dün haftalık Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Gazze kıyısında inşa edilmekte olan limanın, şehit naaşlarıyla dolu, yıkılmış bina kalıntılarından yapılıyor olması mantıklı mı? Bu, ölüm kokan bir iskeleden ibarettir." ifadesini kullandı.

Filistinli siyasi analist Usame Abdulhadi ise "ABD ve İsrail, Gazze sahilinde yeni liman inşası konusunda insaniliği bahane ediyor ama gerçekte insanlıktan uzaklar." ifadelerini kullandı.

"İSRAİL GİZLİ ÇIKAR ELDE ETMEDİKÇE BU ADIMI ATMASI MANTIKSIZ"

Abdulhadi, ABD ile İsrail’in bu konuda dürüst olmadıklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Dürüst olsalardı, Gazze'ye limanı inşa etmek üzere giren kamyon ve dev buldozerler, işgal devletinin (İsrail) yıktığı evlerin enkazı altında kan kaybından ölmeye devam eden binlerce yaralıyı kurtarmak için devreye girerdi."

İsrail'in limanın kurulmasını ve deniz koridorunun aktif hale getirilmesini memnuniyetle karşılamasının şüphe uyandırdığına dikkati çeken Abdulhadi, "bu limanın İsrail’in sahildeki egemenliğini güçlendirmek, Refah Sınır Kapısı’nı devre dışı bırakmak, Filistin’in egemenliğini sona erdirmek ve Gazze halkını göçe teşvik etmek için inşa edileceğini" aktardı. Abdulhadi, İsrail’in Gazze'yi abluka altına aldığını, sınır kapılarını kapattığını, insani yardım girişini engellediğini ifade ederek, "İsrail’in, gizli bir çıkar elde etmedikçe bu adımı atması mantıksız. Görünen o ki bu durum aslında Filistinlilerin Gazze Şeridi'nden göçünü teşvik etmekle bağlantılı.” dedi.

ABD ve İsrail'in, limanı koruma, insani yardımın ulaşmasını kolaylaştırma ve Hamas'ın burayı kontrol etmesini engelleme bahanesiyle Gazze kıyılarının bir kısmını kontrol etmeyi hedeflediğine dikkati çeken Abdulhadi, bu limanın Filistinliler üzerindeki ablukayı sıkılaştırmanın bir aracı olduğu, ABD'nin limanın çalışma mekanizmasında Hamas ve kurumlarının, hatta yerel Filistin kurumlarının varlığına bile izin vermeyeceğini, bu nedenle limanın İsrail’in isteğine göre çalışacağını belirtti.

Abdulhadi, "Bu bir işgal limanıdır ve ABD ordusunun Gazze sınırlarına girmesine olanak sağlıyor." değerlendirmesinde bulundu.

*****************
KONU İLE İLGİLİ DİĞER HABERLERİMİZ;
* ABD Gazze'ye liman inşa ediyor!



Kaynak: Türkiyegazetesi
Eklenme tarihi: 28.03.2024




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ATASOY Grup Deniz..
 POLATHANE Denizci..
 REGENCY Ship
 ABALCO
 JASMİNE COURT Hot..
 HOLIDAY Yachts
 TURMAR Gemicilik ..
 UMAR Denizcilik S..
 V.SHIPS Inc. Turk..
 TEB Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim