Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Nisan 2024
Haber
Anket
Rus savaş gemileri Kızıldeniz’e girdi
Rusya, Varyag güdümlü füze kruvazörünü ve Mareşal Shaposhnikov fırkateynini Kızıldeniz’e gönderdi.

Rus devlet haber ajansı Tass, Pasifik Filosu’na bağlı Rus savaş gemilerinin Bab-el Mendep Boğazı’nı geçerek Kızıldeniz’e girdiğini belirterek, Husi saldırılarıyla karşı karşıya olan ve farklı ülkelerin donanma gemileriyle dolu bir deniz bölgesine girdiklerini duyurdu.



Tass’ın 28 Mart günü Rus Pasifik Filosunun basın servisine dayandırdığı habere göre gemiler, “uzun menzilli deniz harekatı çerçevesinde” verilen görevleri yerine getiriyor. Bu bağlamda Kızıldeniz’e giden gemilerin Varyag füze kruvazörü ve Mareşal Shaposhnikov fırkateyni olduğu belirtilmekte. Raporda gemilerin nihai varış noktası ve Rusya’nın bölgeye gemi gönderme nedeni ise belirtilmedi.



Yemen merkezli Husi isyancılar, İsrail’in Gazze’deki askeri eylemlerine misilleme olarak aylardır Kızıldeniz’deki gemilere bir dizi saldırı düzenleyerek birçok gemiyi yolculuklarını yeniden yönlendirmek zorunda bıraktı. Ancak Husiler Mart ayının başlarında Çin ve Rusya’ya gemilerinin Kızıldeniz ve Aden Körfezi’nde saldırıya uğramadan seyredebileceğini söyledi. Bloomberg kaynaklı habere göre ise iki ülke bunun karşılığında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi gibi organlarda Husilere siyasi destek sağlayabilir.

Husiler, İsrail, ABD ve İngiltere bağlantılı gemileri hedef aldıklarını söyleseler de bazı gemileri yanlış tanımladıkları anlaşılmakta. Örneğin Ocak ayı sonlarında Yemen yakınlarında Rus petrolü taşıyan bir geminin yakınında füzelerin patlaması söz konusu iddiayı güçlendirmekte. Bu olay, Husilerin sözcüsü tarafından bir Rus gazetesine Rus ve Çin ticaret gemilerinin saldırılardan korkmaması gerektiğini söylemesinden günler sonra gerçekleşti.

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), Husilerin 23 Mart günü Çin’e ait Huang Pu adlı petrol tankerine bir füze fırlatıldığını ve anlaşmaya rağmen Yemen açıklarındaki deniz taşımacılığına yönelik risklerin devam ettiğinin altını çizdiğini söyledi.

Rusya Savunma Bakanlığı’na göre bu ayın başlarında İran, Rusya ve Çin Hint Okyanusu’nda ortak deniz tatbikatı düzenledi. Hem Varyag kruvazörü hem de Marshal Shaposhnikov fırkateyninin katıldığı tatbikatta Rusya, korsanlar tarafından kaçırılan gemilerin kurtarılması da dâhil olmak üzere “deniz ekonomisi faaliyetlerinde güvenlik” konusunun ele alındığını açıkladı.



Kaynak: defenceturk
Eklenme tarihi: 3.04.2024




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BÜYÜK ÇAMLICA Den..
 MEKE Group
 BURAK Denizcilik
 DİZMAN Denizcilik
 REKA Denizcilik
 EGEBİRLİK Taşımac..
 BÜYÜKHANLI KARDEŞ..
 ABC SHIPSTORE D..
 SARP Turizm
 ACT Deniz Taşımac..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim