Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Mayıs 2024
Haber
Anket
Rus donanması Karadeniz’e 2 denizaltı konuşlandırdı
Rus Donanması, Kalibr füzesi kapasiteli 2 denizaltıyı Karadeniz’e yeniden konuşlandırdı.

Ukrayna Savunma Bakanlığı’nın geçtiğimiz günlerde yayınladığı bildiriye göre Rus Donanması, Kalibr füzesi fırlatma kapasitesine sahip 2 denizaltıyı Karadeniz’de yeniden konuşlandırdı. Bu bağlamda Navy Recognition tarafından yapılan habere göre Rusya’nın Kalibr füzelerinin konuşlandırılması ve kullanımı yıllar geçtikçe arttı.

2024’ün başlarından itibaren yayımlanan raporlar, Rusya’nın bu füzeleri Kh-101 gibi diğer seyir füzesi türlerinin tükenmesine yanıt olarak biriktirdiğini aktarmakta. Bu stoklama, diğer kaynaklar tükense bile sürdürülebilir füze operasyonlarına olanak tanıyabilecek stratejik bir rezerve işaret ediyor.



Stratejik avantajlara rağmen Rus kuvvetleri, savaş boyunca Kalibr füzelerinin düzenli kullanımını engelleyen lojistik problemlerle karşı karşıya kaldı. Fırlatma platformlarının bakımı ve füzelerin yeniden yüklenmesindeki aksaklıklar, Sivastopol gibi önemli deniz üslerindeki altyapı sınırlamaları nedeniyle bu sorun daha ciddi bir biçimde gün yüzüne çıktı.

Kalibr füzeleri son aylarda Rusya tarafından, Zaporijya bölgesinde yer alan Batılı ülkeler tarafından tedarik edilen silahların barındırıldığı bildirilen bir silah deposu da dahil olmak üzere Ukrayna’daki önemli hedefleri vurmak için aktif olarak kullanıldı. Rusya, uzun menzilli seyir füzelerini Ukrayna’nın askeri yeteneklerini zayıflatmak ve lojistik ağlarını bozmak için halihazırda aktif olarak kullanmakta.

Karadeniz’de veya daha uzaklarda konuşlanmış denizaltılardan ve gemilerden fırlatılabilen bu füzeler, Rusya’ya Ukrayna’nın savunma planlamasını zorlaştıran bir taktiksel esneklik sağlıyor. Uzaktan saldırı kapasitesi, savaş alanı dinamiklerini değiştirerek konvansiyonel savaşa gerek kalmadan Rus kuvvetlerinin operasyonel menzilini potansiyel olarak genişletiyor.

Ukrayna-Rusya savaşının arka planına yeniden göz atıldığında ise savaş başlangıcında tonaj bakımından çok daha üstün olan Rus kuvvetleri, Ukrayna kıyı şeridinin bir kısmına hakim olma noktasında başarılı oldu. Ancak Moskva kruvazörünün batırılması ve ardından Amiral Makarov, Rostov on Don denizaltısı ve Yury Ivanov gibi gemi ve denizaltılara yönelik saldırılarla Ukraynalılar, Karadeniz’deki Rus deniz kuvvetlerini zayıflatmayı başardılar. Bu sayede Ukrayna kıyı şeridi üzerinde yer alan küçük yerleşim birimleri üzerindeki baskıyı hafifletmiş oldular.




Kaynak: defenceturk
Eklenme tarihi: 3.05.2024




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AKDEN Denizcilik ..
 VENTO Deniz İşlet..
 TUZLA Tersanecili..
 SAAT VE SAAT
 İMAMOĞLU Denizcil..
 DESAS A.Ş.
 TUAN Denizcilik
 ÇAYELİ Shipping L..
 AKMAN Dalış Merke..
 EUROTRADE
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim